Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Probeert iemand op mijn systeem in te breken?

Anoniem
Supersnail
3 antwoorden
 • Oke dat is geruststellend :)

  Dank je voor je response
 • Dag beste,

  vandaag zat ik wat rond te snuffelen bij de instelleingen van mijn zyxel router. Op het laatst kwam ik uit bij de "logs" die het modem bij houdt, en hier vond ik iets dubieus :?

  [img:aa6ec2696a]http://i49.tinypic.com/24fzhpj.jpg[/img:aa6ec2696a]

  Kan iemand mij vertellen wat er mogelijk aan de hand kan zijn :?

  RJ
 • Eigenlijk heel eenvoudig verhaal.
  Allereerst één ding, doorgaans mikken ze niet specifiek op jou. Wat er wel aan de hand is, dat er altijd baldadigheid is door lieden met wat te veel vrij tijd. Vroeger bestond die baldadigheid alleen uit zomaar vernielingen aanrichten, mensen lastig vallen etc. Die categorie heb ik over. Meestal zijn ze niet erg ijverig.

  Welnu, al jaren is het fenomeen bekend van zulke lieden die met een automatisch systeem het hele internet permanent doorzoeken naar open poortjes. Soms alleen maar voor de kick om allerlei informatie zomaar te kunnen lezen, en daar merk je dan niets van, soms om hierin "lekker" te knoeien.

  De firewall in de router constateert die pogingen en registreert ze. Dat is alles. Niets nieuws, iedereen heeft dit, alleen merkt dit niet altijd op. Vandaar dat een goede firewall gewoon een must is als je op het internet zit. Met name tegenwoordig, waar doorgaans je verbinding voor veel langere tijd aan staat dan vroeger toen je nog moest inbellen en daardoor veelal maar een paar minuten duurde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.