Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kan iemand (ongevraagd) op afstand in mijn computer?

Anoniem
arjant2
6 antwoorden
 • Een kennis van mij repareert mijn computer als er iets mee is. Ik hoef maar te zeggen wat er is en hij lost het op. Maar nu kreeg ik van de week ineens het idee dat hij ook op afstand in mijn computer kan. Is dit mogelijk? Zo ja, hoe zie ik of hij dat ook doet? Ik moet hier natuurlijk niks van hebben, dus ik zoek het liever meteen even uit. Ik hoor het graag als iemand me kan helpen.
 • Als hij logmein oid. heeft geïnstalleerd, is dat wel mogelijk inderdaad. Kun je uninstallen en/of blokkeren in de firewall. Of niet automatisch laten opstarten. Kun je het desgewenst later wel weer gebruiken.
 • Zoek naar gekke programma's, programma's wat jij niet hebt geïnstalleerd.
  Voor je wat doet haal de internet kabel eruit, anders ziet hij wat je aan het doen bent.
 • Ook met programma's als radmin en teamviewer kan je dit doen. Maar met remote desktop van windows zelf kan dit ook al.

  Als hij bezig is, merk je daar niks van?
 • 100% garantie op een inbreukvrije pc kunnen we je niet geven, ook omdat die kennis bij een volgende onderhoudsbeurt eea zo weer opnieuw kan installeren. Hij is je qua computerkennis immers de baas (anders had je zijn hulp niet nodig :wink: ).

  Mocht je dus met hulp van de tips hierboven je pc hebben dichtgetimmerd, dan zou ik dus op zoek gaan naar een computerhulp die je wel vertrouwd, anders blijft het dweilen met de kraan open. En echt prettig samenwerken zal het tussen jullie toch niet worden, aangezien je op een openbaar forum om controlemiddelen vraagt voor een vraag die je niet op de man af durft te stellen.
 • Je schrijft dat je het idee hebt dat iemand in je PC "kijkt".
  Kun je vertellen op grond waarvan je dat denkt ?
  Mogelijk zitten we nu iemand te veroordelen terwijl dat misschien volkomen ongegrond is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.