Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Voldoende beveiligd?

Anoniem
athene
5 antwoorden
 • Ik heb de bezem door mijn beveiligingssoftware gehaald: Norman Security Suite (sinds jaar en dag op mijn pc) erafgegooid en Microsoft Security Essentials (betere recensie) erop gezet. Hiernaast heb ik Spybot (ongelooflijk traag) en Super Antispyware (overbodig?) er ook afgegooid en behouden: MalwareBytes Anti-Malware (gebruik ik het meest) en Spyware Blaster.

  Het lijkt mij dat ik hiermee voldoende beschermd ben, maar aangezien ik ook internet-bankier vraag ik mij toch af of dit voldoende is (buiten mijn veiligheidsgedrag). Graag jullie ervaring en deskundigheid.
 • Hallo Athene, als je SpywareBlaster nu eens vervangt door A-squared Free - welke samen met MBAM de top vormt, zit je goed!

  http://download6.emsisoft.com/a2FreeSetup.exe
 • OK, daar ga ik even op uit! Bedankt!
 • Je stelt voor om Spywareblaster te vervangen door A-squared Free, maar na bestudering kom ik erop uit dat ze verschillende dingen doen.
  Spywareblaster beschermt tegen onveilige sites (blokkering van cookies, voorkomt installatie van ActiveX-based spyware en beperkt de uitvoering van onveilige websites in de browser).
  A-squared Free, begrijp ik, is een scanner op virussen (en bloedverwanten) en spyware (en aanverwanten). Dat lijkt in mijn ogen eerder op een combinatie van Security Essentials en Malwarebytes Antimalware.

  A-squared Free komt zeker goed op me over, maar wat is de meerwaarde ervan op mijn systeem?
 • Sorry voor het misverstand.
  SpywareBlaster inderdaad gewoon aan boord houden.

  Het is ook geen scanner, maar wel belangrijk wat betreft de veiligheid zoals jijzelf ook aangeeft.

  En heb je naast je antivirus dan MBAM en A-squared, die je het best 1x per week laat scannen - dan zit je goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.