Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Gestoorde tekst...

Anoniem
ElMel
3 antwoorden
 • Goedenavond!

  De Dell Inspiron 6400 laptop van mijn vriendin vertoont rare kuren. Graag wil ik eens toetsen of iemand deze kuren bekend voorkomen en of er een oplossing mogelijk is.

  De laptop draait al een paar jaren zonder enige kuren. Er wordt slechts op geïnternet, gechat, af en toe Word en Excel gebruikt en foto’s bekeken. That’s it. Sinds een paar weken zien we dat tijdens het typen van tekst (in Word, Excel, Kladblok of in een Internet Browser) net na het drukken van de spatiebalk een hele reeks cijfers verschijnt. Zoals met vele computerproblemen gebeurt dit niet iedere keer, maar wel vaak. De getallen zijn vaak zo’n 8 posities lang en zijn vaak van dezelfde opbouw. Het blijft ook niet bij alleen cijfers: ook wordt vaak de F1-toets ‘ingedrukt’ wat blijkt uit een opkomend Help-scherm. Tijdens het typen van tekst in een Internet Browser (IE of FireFox) wordt ook vaak het scherm gemaximaliseerd (F11-functionaliteit).

  Op verdenking van een mogelijk virus is nu Windows (XP Prof, alle updates) opnieuw geïnstalleerd (schone, nieuw aangemaakte/geformatteerde partitie). Echter, direct na installatie bleek het euvel wéér boven te komen. Viruscheck levert niets op. Alle programmatuur werkt verder naar behoren.

  Wie –o-wie herkent dit nare euvel? En nog beter: wat kan ik eraan doen?

  Groet en bedankt!

  Melvin
 • http://www.idealsoftware.nl/MBAM/ Updaten en laten scannen. Log posten. :roll:

  http://free.antivirus.com/hijackthis/ Ook laten scannen en een log posten. Een expert kan je dan wellicht verder helpen.
 • Als je een volledige schone Windows installatie hebt gedaan dan kan je in principe niet meer hetzelfde probleem hebben. Althans dan is het geen virus oid. Denk eerder een hardwarematig probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.