Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Account terug-kraken.

Anoniem
ohdude
2 antwoorden
 • Hallo.

  een vriend van mij zit met een groot probleem. hij heeft zich ooit aangemeld bij een kennismakings site. hier volgt een engelse link van de site:
  http://en.loveplanet.ru/index.html
  nou is het zo dat hij daar heel populair is. daarom hebben mensen zijn foto's en teksten gekopieerd en voor een account met ongeveer dezelfde accountnaam gebruikt, waardoor je meerdere keren "dezelfde" account krijgt. zij doen zich voor als hem en brengen hem zo ook in de problemen. alsof dat niet genoeg is, is zijn eigen account (de originele dus) ook nog gekraakt, waardoor hij zijn foto's niet kan verwijderen. nou heb ik 2 zeer directe vragen:

  1. hoe kan ik een account kraken om de foto's en teksten te verwijderen?

  2. hoe kan ik op een of ander manier via die site iemands pc kraken om de foto's en teksten van de harde schijf te wissen?

  LET OP: Uw hulp wordt uitsluitend gebruikt voor het helpen van mijn vriend. [u:2a9b9f07b9]Geen[/u:2a9b9f07b9] andere doeleinden zijn hierbij aanwezig!!

  bent u verder nog bang om dit soort informatie openbaar te stellen, dan kunt u altijd nog priveberichten sturen.

  Alvast bedankt.
  Met vriendelijk groeten.

  PS: een brief naar de admin sturen heeft geen zin. het is een russische site, dus een russiche admin en die heeft er "schijt" aan, dus gaat echt geen actie ondernemen voor jou!!
 • Tja, kraaktips (al zouden we die hebben) gaan we hier natuurlijk niet neerzetten. Ten eerste tegen de forumregels en zelfs uitgaande van jouw goede bedoelingen (al weet ik dat ook niet 100% zeker), loop je het risico dat deze posts ook gelezen worden door mensen met minder goede bedoelingen.

  De enige legale oplossing in zo'n geval is de site-admin die dan bijvoorbeeld aan de hand van ip-adressen in logs zou kunnen nagaan dat jouw vriend de rechtmatige eigenaar is. Mocht die admin niet meewerken, dan moet je je afvragen of je wel op een dergelijke site wil zijn. Russische datingssites komen me nou niet bepaald betrouwbaar over. Heb je wel eens nagedacht hoe dat account gehackt is, mogelijk via spyware via deze website of zelfs medewerking van die onwillige admin?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.