Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Iemand leest mijn emails

Anoniem
ohdude
9 antwoorden
 • Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met twee problemen. Ik ben zelf ongeletterd in de computerwereld. Ik vermoed dat iemand mijn hotmail en facebook accounts leest, ook na herhaaldelijk het paswoord veranderd te hebben. Is er een manier om erachter te komen of mijn emails inderdaad gelezen worden? De persoon die ik verdenk is heel goed met computers en zal dus geen evidente sporen achterlaten. Nog een vraagje : kunnen emails die ik ooit wiste op hotmail, yahoo en facebook toch nog teruggevonden worden? Volgens de persoon die ik verdenk kunnen hackers dit. Veel dank voor jullie reacties. Hou er aub rekening mee dat ik niet zoveel verstand heb van computers indien jullie me tips willeng geven.
  Groetjes,
  Eline
 • Naast het veranderen van je wachtwoord moet je ook je geheime vraag veranderen. Als je een bekende verdenkt zal deze wellicht het antwoord op deze vraag kennen. En neem een sterk wachtwoord, maak een combinatie van cijfers en letters. Liefst geen bestaand woord.

  Als je nog steeds last hebt zul je contact moeten opnemen met hotmail, zij kunnen vermoedelijk zien wanneer en vanaf welke IP er wordt ingelogd.

  Er van uitgaande dat je mails enkel leest in hotmail (dus niet opslaat via bv outlook of doorstuurt naar een ander adres), dan is je mail na verwijderen ook echt weg. Die zijn niet meer terug te toveren.
 • Beste vuurtoren, dankjewel voor het antwoord. Je doet me nadenken over doorgestuurde emails. Die zijn dus evt nog terug te vinden omdat mijn email adres erin voorkomt? En dan nog een vraagje van deze computer dummie…hoe contacteer ik hotmail? Alvast bedankt, Eline
 • Dit inbreken, want dat is het, kan alleen als jij dit mogelijk maakt als je sporen van je inloggegevens achterlaat. Het mag duidelijk zijn wat hiermee wordt bedoelt. Dus als je [i:c11e339ecc]nergens en nooit [/i:c11e339ecc] het "inloggegevens bewaren" aanvinkt, en je hebt dit ook niet open en bloot in je bureaula liggen, dan lijkt me het sterk dit iemand dit kan.

  Wel met een mits! En die is, dat je een niet een makkelijk te raden wachtwoord kiest. B.v. de naam van vul maar in, of een wachtwoord dat uit gemakzucht bestaat uit maar een paar letters, want dan is het inderdaad in heel korte tijd raak.
  Ter vergelijking: Niet voor niets wordt b.v. de pincode van een bankpasje, die ook maar vier cijfers bevat, na drie foute pogingen geblokkeerd.
 • tenzij je een keylogger op je computer hebt die al je aanslagen registreert…
  Heeft die persoon toegang gehad tot jouw computer?
 • Beste J. de Boer en arjant 2, bedankt voor ook jullie reacties.
  Ik moet in jullie ogen echt wel een domme griet zijn, maar zo is het nu eenmaal, van computers begrijp ik bitter weinig. Ik beantwoord jullie vragen:
  - inlog gegevens bewaren is weleens gebeurd op zijn computer, maar daarna (na een paar dagen) heb ik mijn paswoord veranderd. Het lijkt me sterk dat hij op mijn geheime vraag kan antwoorden omdat hij een andere taal spreekt en mijn antwoorden op de geheime vraag meestal geen relatie hebben tot de vraag zelf. Het zou natuurlijk wel kunnen dat op de korte tijd tussen het "gegevens bewaren" en het veranderen van het paswoord die persoon in mijn hotmail account is geweest. Is dit te checken?
  - geen gegevens open en bloot op de bureau lade :) en geen gemakkelijk te raden paswoord.
  - ja, die persoon heeft toegang gehad tot mijn computer. En sinds kort gebruiken we dezelfde computer. Hij zou dus zo'n keylogger op zijn computer geinstalleerd kunnen hebben? Hoe dan ik zoiets achterhalen? Ik heb om zeker te zijn mijn paswoorden en geheime vragen/antwoorden zonet weeral maar eens veranderd vanop een andere computer. Zou het nu veilig zijn indien ik zijn computer niet meer gebruik?
 • Hallo Eline, als ik zo dit verhaal lees, ben jij een beetje de weg kwijt.
  Maar goed, dat kan iedereen gebeuren.

  Eerstens: een goed wachtwoord dient sinds kort uit minstens twaalf tekens te bestaan.
  Daar gebruikmakend van hoofd- en kleine letters, cijfers en tekens!

  Hotmail, indien ingebroken - dan wachtwoord en geheime vraag vernieuwen!

  Open jouw Hotmail

  • Ga naar Opties \ Meer opties (helemaal rechtsboven).
  • Vervolgens klik je op Persoonlijke gegevens bekijken en bewerken, onder Account beheren.
  • Voer je wachtwoord in.

  • Nu zie je jouw gegevens staan.
  • Klik op Wijzigen naast Wachtwoord, onder Wachtwoordgegevens.
  • Geef een nieuw en goed wachtwoord op.
  • Klik aansluitend op Bevestigen.

  • Volg dezelfde instructies voor het wijzigen van je geheime vraag en antwoord.
  • Ook hier dien je absoluut de gegevens te wijzigen!


  En doe daarna dit:

  [b:0b1b82e28d]Download en installeer HijackThis Versie 2.04[/b:0b1b82e28d] (klik)
  [list:0b1b82e28d]• Installeer HijackThis op de aangegeven lokatie - alleen dan kan HijackThis back-ups maken!
  • N.B.: Gebruikers/sters van Windows Vista en Windows 7 gaan naar de installatielokatie van HijackThis, klikken hijackthis.exe met rechts aan, kiezen Eigenschappen, klikken op de tab Comptabiliteit en zetten dan een vinkje bij Als Administrator uitvoeren.
  • Sluit nu alle openstaande vensters en start vervolgens [b:0b1b82e28d]HijackThis[/b:0b1b82e28d] en kies voor [b:0b1b82e28d]Do a system scan and save a logfile[/b:0b1b82e28d]
  • Kopieer en plak de inhoud van de logfile in je aansluitende bericht.[/list:u:0b1b82e28d]
 • Waarom denk je dat die persoon in jouw gegevens kan? Mischien is het wel allemaal bluf.
 • Als hij niet te vertrouwen is.. waarom laat je hem uitgerekend toch op jouw pc?
  Als je hem wel vertrouwd maar je wilt je eigen gegevens toch zo dat niemand erbij kan: zorg dan dat hij een ander account op jouw pc krijgt met alleen gebruikersrechten, geen admin rechten. Dan kan hij ook nooit in jouw Documenten map komen en via jouw instellingen op internet komen…

  Met een sterk wachtwoord van meer dan 12 tekens lijkt het met sterk dat hij daar zo maar inkomt. Ook jouw windows inlog met een (ander!) sterk wachtwoord beveiligen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.