Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Adobe Flash Player - kritische update

Anoniem
None
5 antwoorden
 • [b:aa4fbe8571]
 • http://webwereld.nl/nieuws/67224/noodpatch-flash-duikt-vervroegd-op.html?utm_source=front_head&utm_medium=website&utm_campaign=ww :)
 • http://www.waarschuwingsdienst.nl/ID/WD-2010-083
 • Vandaag lekt er dit, morgen dat….. Daar weten ze bij Microsoft ook alles van, gezien de regelmatige patches. Vanaf het moment dat we deel uitmaken van het grote wereldwijde web is er een risico op een of ander soort besmetting door lieden die dit tot hobby hebben verheven.

  Om je de waarheid te zeggen: ik lig er niet wakker van en ben dit ook niet van plan. De kans dat je ook daadwerkelijk "slachtoffer" wordt (op afzienbare termijn), acht ik kleiner dan dat je morgen een mes tussen je ribben krijgt en hangt in vele gevallen ook deels nog eens af van je eigen surfgedrag.
  Hetgeen NIET betekent dat ik het in de meeste gevallen wel even (op korte termijn) bijwerk / laat bijwerken middeld een patch/update. Maar da's logisch!

  Het klinkt allemaal behoorlijk eigenwijs :oops: , maar in de ca. 15 jaar dat ik nu "Internet", heb ik me 2x laten verrassen door een virus. In beide gevallen door mijn eigen stomme schuld. Een aantal virussen zijn keurig opgevangen door de scanner, maar deze gevallen zijn op 1 hand te tellen.
  Spam zullen we het maar niet over hebben: die is in de meeste gevallen al van kilometers afstand herkenbaar, dus gaat ongeopend de trashcan in of wordt er door de ISP al uitgefilterd.
  Natuurlijk bestaat altijd de kans dat je een of andere wazige website bezoekt en er na een klik ergens op de pagina totaal andere zaken gebeuren dan verwacht mocht worden. Niet voor alles is een oplossing… :?

  Wat betreft Flash Player ActiveX/Plugin: 10.1.85.3 is momenteel de laatste versie voor zover mij bekend….
 • Bedankt voor de waarschuwing, ik heb deze geinstaleerd! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.