Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Security Options Dialog error en vastloper..

Anoniem
Abraham54
5 antwoorden
 • Mijn HP Pavillion notebook met Vista Home Premium werkte tot dusverre probleemloos..Echter sinds een paar weken loopt hij zo nu en dan vast met de melding: "Logon process has failed to create the security options dialog– Failure - Security Options."..
  Het enige wat er dan in zo'n situatie opzit, is om het notebook "koud" te herstarten, waarop de melding komt dat Windows niet goed is afgesloten (logisch) en er wordt dan een disc scan uitgevoerd, waarbij een paar zgn. security handlers o.i.d. worden hersteld…Hierna start Vista weer normaal op, maar het probleem blijft zich van tijd tot tijd hardnekkig manifesteren…Ik merkte ook op dat ik mijn documenten op de NAS dan niet kon benaderen…
  Ik vrees voor een hardware probleem, maar heb ook eens ge-Googled op deze melding, waarbij ik antwoorden vindt, die verwijzen naar een corrupte update van de virusscanner of een probleem met Windows Defender…
  Ik heb wel onlangs de gratis versie van AVG geupdated naar versie 2011, waarbij het me opviel dat bij de installatie er van alles moet worden uitgevinkt om geen onnodige programma's mee te installeren..
  Ik weet natuurlijk niet of ik de oorzaak van het probleem hier moet zoeken, maar heb AVG nu verwijderd om te zien of het probleem hierdoor wordt opgelost..
  Ik weet niet wat het security dialog betekent en hoe dat "ineens" zo manifest een probleem veroorzaakt…Zou dat inderdaad te maken kunnen hebben met de anti-virussoftware of Defender?
  Wie heeft een idee wat er aan de hand is?
  bvd
 • Hallo apeka,inderdaad krijg je legio hits op die foutmelding, maar een eenduidige oorzaak dan wel oplossing is er dus niet!


  Ik wil daarom graag dat je het volgende doet, waardoor ik uitvoerige analyse gegevens krijg:  [list:e5ce78d1e5][*:e5ce78d1e5] Gebruikers van Windows Vista en Windows 7 starten het tool middels rechtsklik en daarbij dan kiezend voor 'Als administrator uitvoeren'!
  [*:e5ce78d1e5] Denk eraan, dat RSIT vanaf het bureaublad gestart dient te worden.
  [*:e5ce78d1e5] Klik\dubbelklik op 'RSIT.exe' om het tool te starten.
  [*:e5ce78d1e5] Klik op 'Continue' in het disclaimer venster.[/list:u:e5ce78d1e5]
  [list:e5ce78d1e5][*:e5ce78d1e5] Nadat de scan beëindigd is, zullen twee logs openen.
  [*:e5ce78d1e5] Post vervolgens de inhoud van 'log.txt' ('log.txt' zal gemaximaliseerd zijn)
  [*:e5ce78d1e5] Post ook 'info.txt' ('info.txt' zal eerst geminimaliseerd zijn in de Taakbalk)[/list:u:e5ce78d1e5]
  [b:e5ce78d1e5]Voor gebruikers van Windows Vista 64-bit- of Windows 7 64-bit geldt overigens nog het volgende:[/b:e5ce78d1e5]
  [list:e5ce78d1e5][*:e5ce78d1e5] Dan dient RSIT in 'compatibiliteitsmodus' uitgevoerd te worden.
  [*:e5ce78d1e5] Middels rechtsklik op 'RSIT.exe' kies je voor 'Eigenschappen',
  [*:e5ce78d1e5] klik nu op de tab 'Compatibiliteit'.
  [*:e5ce78d1e5] Vink 'Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus' aan en kies vervolgens voor 'Windows XP Service Pack 3'[/list:u:e5ce78d1e5]

  RSIT produceert een behoorlijk groot log, dus kan het gebeuren, dat je het log moet splitsen en in twee of meerdere keren moet posten.


  Doe ook het volgende om meer te weten te komen over de harddisk in jouw notebook: download en installeer [b:e5ce78d1e5]CrystalDiskInfo[/b:e5ce78d1e5].

  Is na starten van het tool de keur blauw, dan is d HD gezond.
  Is de kleur geel, dan zijn er problemen met de harddisk!

  http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html

  Laat ook de uitkomst hiervan weten.
 • Dag Abraham54,

  Excuus voor mijn late reactie en nog dank voor je advies…
  Naar nu blijkt is AVG 2011 de veroorzaker geweest van het "Security Options Dialog" probleem..
  Gelukkig had ik nog een drie maanden oude systeem image van het notebook en die heb ik teruggezet..Daarna de zaak bijgewerkt en AVG vervangen door Norman AV.
  Tot op heden heb ik geen problemen meer gehad, dus ik vermoed dat het toch AVG 2011 is geweest die de problemen veroorzaakte. Ook heeft een van de andere familieleden "bekend" dat AVG een keer suggereerde om het programma PC Doctor te installeren. Dat was proces was toen gestart maar voortijdig afgebroken…Kortom, ik denk dat daar iets verkeerd is gegaan…
 • Hallo apeka, Free AVG 2011 is een antivirusprogramma, waar ik ondertussen een grondige hekel aan heb gekregen!

  Maar dat je uitgerekend Norman als antivirus hebt genomen - dat is een antivirus die al jaren achterheen de achterhoede vormt in antivirustests!

  Het is zelfs zo dat de virusherkenning van Microsofts Security Essentials beter is dan die van Norman!
 • Da's nu ook toevallig….Ik heb net Norman erafgehaald, want dat ding heeft een een of andere achtergrondscanner, waardoor mijn computer niet meer uit de standby-mode komt…Miskoop dus..:-(

  Ik heb nu mijn oude vertrouwde McAfee Enterprise 8.5 er weer opgezet: rechttoe-rechtaan, maar doet wat ie moet doen..
  Helaas werkt die niet met Windows 7 en aangezien ik mijn XP machine binnenkort wil upgraden naar 7, moet ik dus op zoek naar een alternatief…AVG en Norman vallen duidelijk af…Wat zijn de keuzes? McAfee Enterprise is te duur, Norton schijnt erg zwaar te zijn voor je systeem, NOD is ook goed, maar ook weer erg duur..De gratis virusprogramma's geloof ik niet (meer) in, maar ik hoor wel goede dingen van MS Essentials, alhoewel die natuurlijk beperkt is..
  Ik heb ook een hekel aan die totaalpaketten, want ik wil gewoon alleen een virusscanner. Ik hoef er echt geen persoonlijke firewall bij, of internetbescherming…De standaardWindows firewall en Defender zijn voor mij afdoende.
  Weet jij voor mijn situatie een goede, niet te zware en betaalbare oplossing? Ik heb vier PC's in mijn netwerk, twee XP. een Vista en straks dus een Windows 7. Een betaalbare 4-5 licentie zou dan misschien een goed idee zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.