Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

mail adressen in "aan"

Anoniem
J. de Boer
2 antwoorden
  • Nog van vroeger weet ik dat (toendertijd) het "not done" was om mail adressen van groepen in het "aan" veld te zetten. Ik meen me te herinneren dat Outlook Express (en misschien ook wel Outlook) deze mail adressen automatisch opsloegen in je adressenlijst en dat virussen daar dankbaar gebruik van maakte om de troep via die lijst gezellig te verspreiden.

    Eigenlijk hoor ik daar al jaren niks meer over, maar ontvang soms toch nog mail waarvan de verzender werkeleijk alle ontvangers in het Aan veld zetten ipv BCC.

    Maak ik me druk om een verouderd risico of is het nog wel degelijk 'actueel' en moet je dus voorkomen dat al die adressen zichtbaar zijn?

    Dank
  • Altijd bbc gebruiken. Dat veel mensen het niet gebruiken is een kwestie van onkunde/onwetendheid. Als ik alle emailadressen die ik de afgelopen jaren via bbc heb gezien,bv midddels 'grapppige' doorstuurmails, optel heb ik een aardige basis voor een spam bedrijfje.

    CC kun je eventueel gebruiken als je dat in het echte leven ook zou doen. Brief met actiepunten naar je collega, een cc naar je afdelingshoofd. Dat soort dingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.