Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton nou echt een goede virusscanner? (Nr. Feb. CT)

Anoniem
Abraham54
7 antwoorden
 • Mijn vraag is nou of Norton nou echt zo goed is zoals het gezegd wordt in de Computer Totaal van Februari, omdat hier veel wordt gesproken over het goede Avast!.

  gr. Patrick
 • Norton? Welke bedoel je dan? NAV, NIS of Norton 360. Persoonlijk zou ik geen NAV nemen. NIS (Norton Internet Security en 360 zijn totale internet security programma's. Antivirus, antiphishing, e-mail- en websitecontrole en Firewall. Veilig internetbankieren etc. etc.

  Er is echter één groot probleem dat je hebt als je deze produkten installeert. Je hebt geen problemen meer en hoeft vrijwel niets meer te doen. NIS handelt nagenoeg alles vlekkeloos af. Uiterst laag CPU- en geheugengebruik, zelfs een gamersmode. Heb je een snelle pc dan is updaten en scannen een fluitje van een cent.
 • Dat Norton Internet Security veel bijhoud dat klopt. Bij mij wordt iedere dag het programma Norton Insight Submission uitgevoerd. Dat duurt meestal iets meer dan een uur. De temperatuur van de processor gaat naar 72gr.
  Ben je met iets bezig wat ook veel van je computer vraagt kan je daar toch wel iets van last van hebben.
  Je hoopt dan ook dat deze actie heel erg belangrijk is voor een veilig systeem.
 • Norton behoort tegenwoordig tot één van de beste antivirusprodukten en gebruikt in tegenstelling tot vroeger weinig systeembronnen en onderschept en verwijdert het nodige ongemak van je PC.
  De beste verdediging ben je zelf, nooit als beheerder inloggen en je verstand gebruiken met wat je op je PC zet.
 • Weet niet wat w.g.b. exact bedoelt. Is dat de toepassingsclassificatie van Norton Insight? Staat bij mij op standaard vertrouwen. Die scan is vrij kort (1 minuut). Ik heb er wel over gelezen maar ik herken het niet.

  Verder heb ik een SSD en schakel [b:ccf87148da]Optimaliseren[/b:ccf87148da] uit. Normaal [b:ccf87148da]Maandelijks scannen[/b:ccf87148da] bij inactiviteit maar bij het maken van back-ups zet ik deze ook even uit.
 • IK weet het ook niet.
  Op het bureaublad klik ik op Norton Internet Security.
  Althans bij mij, op het voorblad klik ik op CPU gebruik.
  Dit blad zie ik twee grafieken te staan. Geel CPU Norton en blauw CPU geheugen.
  Er staat ook een lijstje Achtergrond taken op.
  Automatische LiveUpdate
  Norton Community Watch
  Norton Insight Submission
  LiveUpdate
  Pulsupdates
  Antiphishing-updates
  Daar staan tijden achter. Ook de gele grafieken, staan half hoog, geven aan dat Norton Insight Submission actief is geweest.
  Kijk ik dan in Windows Taakbeheer zie ik dat ccSvcHst.exe de schuldige is. Die twee grafieken in Taakbeheer en Norton komen overeen.
 • Norton Insight Submission, vreemd die staat er bij mij niet bij. Er staat:
  1. Norton Insight, dit is volgens mij de classificatie tool. Duurde slechts 00:00:27 seconden
  2. Insight Optimizer en ik weet nu dat dat de optimalisatietool is (staat bij mij uit, i.v.m. de (SSD Solid State Drive). Nu is die dus één keer uitgevoerd, zal wel geen schade veroorzaken. Dat is de defragmentatietool.
  Dit is mijn systeem en ik weet niet of dat dan verschil uitmaakt. Ik denk het haast wel.
  OS, MS Windows 7 Ultimate 64-bit. CPU, Intel Core i7 950 @3.07GHz. RAM, 6.0GB 535MHz. NVIDIA GeForce GTX 460. SSD 80GB, HDD 2x1TB. NIS 2011, IE8 en WLMail.
  Heb jij wel de laatste versie NIS 2011?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.