Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welke virusscanner gebruiken jullie?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik gebruik persoonlijk Avast antivirus gratis versie,
  Nu zou ik graag willen weten welke gebruiken jullie
  en hoe ervaren jullie je virusscanner?

  MvG,
  Danielmi :wink:
 • http://dynabyte.nl/artikel/SW09626c2025/Norton_360_5.0_3_user_NL

  Gebruik dit programma al jaren . Topproduct ;)
 • Ik kan niet anders zeggen dan dat Avast een prima keuze is en weinig geheugen gebruikt.
 • hier nog een avast free-gebruiker, weinig cpu-belasting en voldoet voor mij goed genoeg. Meerwaarde van een betaald product zie ik persoonlijk niet.
 • [quote:40c6e3b74e="PS"] Meerwaarde van een betaald product zie ik persoonlijk niet.[/quote:40c6e3b74e] De betaalde versies van Antivirussoftware ontvangen de nieuwste virusdefinities eerder dan de freeware versies. En zou ook gebruikersvriendelijker zijn. Verder heeft een betaalde versies van Antivirussoftware recht op support. Op PC's die gebruikt worden voor internetbankieren, kun je waarschijnlijk beter betaalde Antivirussoftware draaien.

  Maar los daarvan is Avast Free Antivirus inderdaad een goede keuze. Ik draai die echter alleen op een ongeveer tien jaar oude PC in Windows XP Home Editie met SP3. Als firewall draai ik daarop de freeware versie van Comodo. Ik heb gemerkt dat deze erg vaak om toestemming vraagt, tijdens het installeren van Avast Free Antivirus.
 • Dat de Commodo firewall meldingen geeft bij de installatie van Avast 6, is niet onbegrijpelijk. Elke antivirussoftwareinstallatie grijpt nu eenmaal diep in Windows in en omdat de Commodo firewall systeemprocessen in de gaten houdt, zijn die meldingen dus volkomen logisch.
 • [quote:7bab0484bc="jolo"][quote:7bab0484bc="PS"] Meerwaarde van een betaald product zie ik persoonlijk niet.[/quote:7bab0484bc] De betaalde versies van Antivirussoftware ontvangen de nieuwste virusdefinities eerder dan de freeware versies. En zou ook gebruikersvriendelijker zijn. Verder heeft een betaalde versies van Antivirussoftware recht op support. Op PC's die gebruikt worden voor internetbankieren, kun je waarschijnlijk beter betaalde Antivirussoftware draaien.
  [/quote:7bab0484bc]

  Vandaar het woordje persoonlijk. Gebruiksvriendelijkheid laat voor mij niks te wensen over en support heb ik nog nooit nodig gehad. Punt van eerdere virusedities zie ik niet, ik heb op mijn thuispc nog nooit een besmetting opgelopen door achtergebleven definities (een wonder als je zie waar ik allemaal rondschuim :wink: ). Op mijn werk-pc overigens wel en dan heeft men daar een duur pakket. Je betaalt mijn inziens voor support en extra toeters en bellen, niet voor extra betrouwbaarheid in de basis functionaliteit.
 • Ik gebruik al jaren de gratis versie van Avira. Snelle scanner en deze komt goed uit verschillende tests. Ik ben overigens ook nog nooit besmet geweest door een virus. Ik gebuik ook nog regelmatig Malwarebytes en scan hiermee handmatig mijn PC.
 • Hallo,

  Ik gebruik ca 2,5 jaar Panda IS . Heb het destijds aangeschaft ter vervanging van Mcafee dat door xs4all wordt aangeboden. Ik ben wel tevreden over Panda. Maar als xs4all, waarschijnlijk dit jaar nog, overgaat op het aanbieden van een ander programma overweeg ik toch om daarop over te schakelen. Scheelt weer een paar euro's.

  vr.gr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.