Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Alweer nieuwe Adobe Flashplayer

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Maar liefst 13 beveiligingsrisico's zijn gedicht.
  Daarom z.s.m. de nieuwste Adobe Flashplashplayer 10.3.183.5 installeren!

  Ten behoeve van Flash Player in Windows:

  ga nu eerst naar Configuratiescherm
  [list:15db80d24c][*:15db80d24c][b:15db80d24c]Software[/b:15db80d24c] - Windows 2000/Windows XP
  [*:15db80d24c][b:15db80d24c]Programma's en onderdelen[/b:15db80d24c] - Windows Vista en Windows 7[/list:u:15db80d24c]

  en verwijder daar vervolgens [b:15db80d24c]Adobe Flashplayer Active X…..[/b:15db80d24c]

  ga vervolgens met Internet Explorer naar http://get.adobe.com/nl/flashplayer/ om de nieuwste Flasplayer te laten installeren;
  (wil je de [b:15db80d24c]Gratis Google Toolbar (optioneel) (2,12 MB)[/b:15db80d24c] niet erbij hebben, haal dan eerst het vinkje weg!).


  [b:15db80d24c]Belangrijk[/b:15db80d24c]: gebruik je ook andere browsers dan verwijder je eerst via dezelfde weg de [b:15db80d24c]Adobe Flashplayer Plugins[/b:15db80d24c] en daarna gebruik je dan die andere browsers telkens via hetzelfde internetadres om de nieuwste Flashplayer Plugins te downloaden en na afsluiten van de betreffende browser de nieuwe plugin te installeren![/notice]
 • OK bedankt. Ik heb FF en het bestand
  install_flashplayer10_chrd_aih.exe 720 kB
  leek eerst niet te willen installeren maar je moet geduld oefenen naar het bleek.
 • Indien voor andere browsers dan IE de Adobe Flashplayer plug-ins geïnstalleerd worden, dient de betreffende browser op dat moment wel afgesloten te zijn!
 • Hier installers zonder overbodige troep: http://www.filehippo.com/search?q=flash
 • Extra info: diegenen die ook de Shockwaveplayer van Adobe gebruiken, dienen deze ook te vernieuwen om dezelfde reden als de Flashplayer.

  http://get.adobe.com/shockwave/
 • Deze website van FILEHIPPO zoekt vrij nauwkeurig naar nodige software-updates in de computer. Onderverdeling in alfa en beta-versie. En verder zelf beoordelen wat nodig is.
 • Als je al je software continu wil checken op (sub)updates, dan heb je een dagtaak. Daar het in dit onderhavige geval ook een subversie betreft, wordt de soep zeker lang niet zo heet gegeten als-ie wordt opgediend. De risico's die je loopt zijn, zeker als je een geavanceerde virusscanner gebruikt, verwaarloosbaar klein.
  De meeste van dit soort programma's hebben bovendien een eigen (auto) update checker, waardooor je niet constant zelf op updates hoeft te controleren. Hierbij hoef je zelf ook aanzienlijk minder handelingen te verrichten om de nieuwste versie binnen te halen. Het weghalen van een oudere versie is b.v. bij Flash Player een overbodige actie.

  Over Flash Player gesproken: een handig tooltje is (als 't goed is) als item enige versies geleden toegevoegd aan 't Windows Configuratiescherm…. :wink:
 • Lang niet iedereen zorgt er voor onderdelen op orde te houden.
  Of kijkt via het Configuratiescherm naar Java enz. om te kijken of er een update is.
  En ook de updatefunkie van tools kan uitgeschakeld zijn of gewoon niet werken!
 • [quote:d5472a04da="Abraham54"]Lang niet iedereen zorgt er voor onderdelen op orde te houden.
  Of kijkt via het Configuratiescherm naar Java enz. om te kijken of er een update is.
  En ook de updatefunkie van tools kan uitgeschakeld zijn of gewoon niet werken![/quote:d5472a04da]

  Iedereen met wat verstand zorgt voor computeronderhoud of laat dit doen. Daarnaast mag je verwachten dat op een goed ingericht systeem bij de meeste progjes welke een autoupdate functie aan boord hebben, deze functie ook geactiveerd is. Tenzij je dit routinematig en handmatig wil doen uiteraard.
  Ook bij Java kun je een check inschakelen overigens. Vaak kan je nog aangeven of een dergelijke check dagelijks, wekelijks of maandelijks dient plaats te vinden.
  Maar om consequent altijd onmiddelijk de laatste update in huis te hebben is leuk, maar in de meeste gevallen absoluut niet noodzakelijk!
 • Lion sluit af met: "Maar om consequent altijd onmiddelijk de laatste update in huis te hebben is leuk, maar in de meeste gevallen absoluut niet noodzakelijk!".

  En of dat noodzakelijk is!
  Want een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel.
 • Zucht…. Waarom worden woorden altijd op een goudschaaltje gewogen… :(
  Wat ik bedoel te zeggen, is dat het "extra risico" dat je loopt door niet onmiddelijk en direct het nieuwste van het nieuwste te hebben, verwaarloosbaar klein is. Ik kan terugzien op 26 jaar "computeren", waarvan bijna 10 jaar "Internetten". Ik heb altijd gezorgd voor perfecte AV software. Betaald. Voorts zorg ik ervoor dat ik "zo om de maand" mijn 4 systemen (2x XP, 2x 7) clean en waar nodig van de laatste updates voorzie.
  Dit heeft altijd voortreffelijk gewerkt.

  Je kunt je niet volledig indekken. Vandaag wordt er een lek gevonden en gedicht; morgen is er weer een nieuw. Tja…..
 • Hierbij nog even een late reactie van mij.

  [quote:f9569207dc="lion"]
 • Mijn hobby is het niet. Mede door ervaring in vele jaren opgedaan, volsta ik met een maandelijkse controle waar het "lekgevoelige" software betreft, althans voor zover dit al niet middels een autocheck gebeurt.
  En tenzij er dringende redenen zijn om hiervan af te wijken uiteraard.
  Bij de meeste bedrijven geschiedt dit ook routinematig en frequent door een IT afdeling. In de meeste gevallen niet eens maandelijks.

  Ook met het updaten van drivers (t.b.v. hardware) ben ik (ook door schade en schande wijzer geworden) bijzonder terughoudend. Ik heb gevallen meegemaakt waarin het meer problemen opleverde, dan dat het oploste. Never change a winning horse….. :wink:
  Ofwel: als 't goed en naar wens functioneert, waarom dan updaten?
 • Ik gebruik eigenlijk alleen filehippo. Secunia voegt dan zelden of nooit iets toe. Sumo doet meer maar geeft ook veel fouten. Niet bestaande versies, onjuist gedetecteerde versies, en vaak geen goede links naar updates.
 • [quote:0777be288e="gerben"]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.