Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Gratis virusscanner goed genoeg?

Anoniem
Abraham54
7 antwoorden
 • Ik heb de afgelopen 2 maanden de trials van Kaspersky Internet Security en daarna de Anti-Virus gedraaid. Morgen verloopt hij. Ik zoek nu een goed alternatief. Is AVG de beste of kan ik beter wat anders downloaden? Alvast bedankt.

  Ik kan er nog bij melden dat ik nauwelijks rommel download, geen pornosites bezoek, geen spam open, etc. Maar je weet het maar nooit, dus wil toch een virusscanner installeren.
 • Avast is de beste gratis antivirus. Daarnaast kun je regelmatig scannen met mbam.
 • Avast steekt met kop en schouders inderdaad boven alle andere gratis antivirusscanners uit.

  Want Avast 6\2011 Free is de enigste, die een aantal onderdelen aan boord heeft, die je verder alleen aantreft bij betaalde antivirusprogramma's en staat daarom internationaal als beste gratis alternatief te boek.

  Ook heeft Avast een "zandbox" aan boord, waarin je veilig programma's kan testen!

  [b:895f36bd28]Downloadlink Avast 6 Free[/b:895f36bd28]


  Een tool dat goede diensten levert bij het verwijderen van geïnstalleerde antivirus, is het tool [b:895f36bd28]AppRemover by OPSWAT[/b:895f36bd28]
 • Voor verschillende versie en functies AVAST

  zie:
  http://www.av.eu/nl/avast_antivirus_producten/avast_Free_Antivirus/
 • Dank, had er nog nooit van gehoord en download nu de avast! Free Antivirus 6.0
 • [quote:dc0a0f3413="Ghostrider"]Gratis virusscanner goed genoeg?[/quote:dc0a0f3413] Gaat het hier dan alleen om gewoon veilig te kunnen internetten? Dan zou een freeware antivirusprogramma inderdaad kunnen voldoen. Als de PC echter ook gebruikt wordt om mee te internetbankieren, dan lijkt me een commerciële security suit beter. Zoals ook te lezen is, in de Avast hyperlink van Goofy44.
 • Welke virusscanner beter is wisselt van maand tot maand (van dag tot dag eigenlijk). In de praktijk maakt het niet uit of je een gratis of betaalde variant installeert. Veel gratis varianten presteren zelfs beter dan betaalde opties.

  Pas wel op dat je niet de verkeerde zaken gaat vergelijken. Een gratis virusscanner bied je bescherming tegen veel voorkomende virussen en bepaalde male-ware. Betaalde pakketten zijn meestal internet security pakketten met veel meer dan alleen bescherming tegen virussen, denk hier bij aan anti-spam, anti-phishing, eigen firewalls, etc. Deze zaken zitten echter ook vaak al in een (goed) OS ingebouwd. Gebruik je Windows 7 met IE9 en installeer je daarbij Windows Essentials zit je aardig veilig. Zit je echter nog op Windows XP, dan is een betaalde variant met volledige bescherming wel een aanrader voor goede beveiliging, of losse gratis producten, maar dan zal je meerdere producten moeten gaan installeren.

  Avast is een prima keuze. Zelf gebruik ik Essentials van Microsoft, deze is heel eenvoudig, verbruikt weinig resources en komt meestal de testen goed door.

  Bekende grote av tester is av-test.org.
  http://www.av-test.org/index.php?L=1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.