Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

modem overaktief bij starten browser

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Sinds enkele dagen is mijn modem overactief als ik mijn browser (Firefox) gebruik. Zelfs bij de startpagina (google.nl) blijven de ledjes van ethernet en internet lustig doorknipperen. Kennelijk is er een andere activiteit. Misschien KPN dat zijn instap abbo overzet naar een basis abbo?

  Heeft iemand anders hier ook die ervaring?
 • Ook al is de internetpagina volledig geladen, dan nog maakt je computer verbinding met internet en downloadt deze gegevens voor andere programma's zoals updates. Dus waarschijnlijk is het normaal dat je led's blijven branden. Het is pas raar als je heel je computer afsluit ( en al de rest wat verbinding maakt met internet ) en dan de leds nog branden.
 • Ik heb alle gecancelde downloads weggegooid en firefox opnieuw geïnstalleerd. Het probleem lijkt nu verholpen.
 • Doe maar het volgende:

 • Wel erg kort door de bocht om onmiddelijk en in eerste instantie aan allerhande shitware te denken als oorzaak…. :?

  Mijn modemleds "knipperen" altijd; zelfs als geen van de 4 systemen ingeschakeld staan. :wink: Ik heb geen flauw idee wat Firefox allemaal doet als-ie actief is.
  Suggesties: Probeer 't eens met IE en kijk wat er gebeurt. Ook zijn er diverse progjes (freeware) om te tackelen wat er allemaal aan dataflow aanwezig is.
 • [quote:a4df1e2da1="lion"]Wel erg kort door de bocht om onmiddelijk en in eerste instantie aan allerhande shitware te denken als oorzaak…. :?
  Mijn modemleds "knipperen" altijd; zelfs als geen van de 4 systemen ingeschakeld staan. :wink: Ik heb geen flauw idee wat Firefox allemaal doet als-ie actief is.
  Suggesties: Probeer 't eens met IE en kijk wat er gebeurt. Ook zijn er diverse progjes (freeware) om te tackelen wat er allemaal aan dataflow aanwezig is.[/quote:a4df1e2da1]

  Inderdaad, als PC's niet meer aktief zijn - dus uitstaan, moet de corresponderende led in de modem ook uit zijn!

  Is dat niet zo, waarom dan niet?


  En dan is er nog mogelijkheid waarom een modemled meer dan aktief knippert.

  Dat is wanneer de betreffende PC een Zombie-PC is geworden.
  Dus overgenomen door internetcriminelen en in een botnet aangesloten is.
  Dan is er sprake van vooral veel uploadaktiviteit, zodanig soms, dat het internetten zelfs langzamer gaat!
 • [quote:ac9d1e8a00="Abraham54"]Inderdaad, als PC's niet meer aktief zijn - dus uitstaan, moet de corresponderende led in de modem ook uit zijn!

  Is dat niet zo, waarom dan niet?

  [/quote:ac9d1e8a00]

  Excusez le mot, maar da's gebazel. Als een netwerkkaart "wake up on LAN" ondersteunt, dan zal het bijbehorende led'je actief blijven, ook als de machine volledig uitgeschakeld is. Bij kaarten welke dit protocol niet supporten, zal het led'je inderdaad uit zijn als het systeem uit staat.

  Je kunt uiteraard van een (doem)scenario uitgaan dat de PC van de TS "overgenomen" is als het led'je wat nerveus wordt, maar dat dit alleen en uitsluitend het geval is als de browser (Firefox) wordt geopend, geeft toch te denken dat de oorzaak mogelijk elders zou kunnen liggen.
  Mijn devies is om niet onmiddelijk van het meest negatieve uit te gaan, maar eerst andere mogelijkheden te onderzoeken alvorens allerhande goedbedoelde detectives op je systeem los te laten.
 • Hmmm, indien jouw Windows met TDL-4 is geïnfecteerd, zal je daar inderdaad weinig tot niks van merken, dit in tegenstelling tot andere rootkits!
 • [quote:4f5a595d6e="Abraham54"]Hmmm, indien jouw Windows met TDL-4 is geïnfecteerd, zal je daar inderdaad weinig tot niks van merken, dit in tegenstelling tot andere rootkits![/quote:4f5a595d6e]

  :o :o
  Ik beschik over een compleet netwerk, bestaande uit 4 systemen: 2x WinXP (Home/Pro) en Win7 (Home Prem./Pro) en durf rustig te stellen dat geen enkel systeem op wat voor wijze dan ook geïnfecteerd is.
  Om uit te leggen waarom ik dit durf te stellen, voert hier iets te ver….

  Gelukkig hoef ik dit alleen aan mezelf te verantwoorden…. :wink: :wink:
 • Ik gaf het ook alleen als voorbeeld, niet als veronderstelling dat een van jouw PC's die rootkit zou hebben!
 • [quote:ffc0fef133="Abraham54"]Ik gaf het ook alleen als voorbeeld, niet als veronderstelling dat een van jouw PC's die rootkit zou hebben![/quote:ffc0fef133]

  I'm as clean as can be…. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.