Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Avira upgrade 12 eist verwijdering van Zonealarm firewall

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Mijn Avira antivirus-programma eist voor een upgrade dat ik mijn firewall Zonealarm verwijder.

  Ik heb gratis Avira AntiVir Personal en als gratis firewall Zonealarm. Avira geeft mij nu de volgende melding: "The new Version 2012 is now available… and Avira AntiVir Personal becomes Avira Free Antivirus"

  Als ik die nieuwe versie 12 probeer te installeren, geeft Avira de melding dat ik eerst Zonealarm moet verwijderen evenals Checkpoint Antiphishing, omdat die incompatible zijn met Avira 12. Checkpoint Antiphising is volgens mij verbonden met Zonealarm.

  Ik gebruik Windows XP en gebruik geen netwerk of router. Ik heb verder geen andere beveiligingssoftware die permanent actief is. Mijn Windows firewall is uitgeschakeld, zoals gebruikelijk is, bij gebruik van een externe firewall.

  Moet ik Zonealarm vervangen of Avira? Of beide? Of is er nog een andere mogelijkheid?
 • Avast is een betere antivirus en werkt volgens mij wel samen met zonealarm.
 • Wat is precies de melding die je krijgt bij het installeren van de nieuwe versie van Avira? Moet je Zonealarm verwijderen of wordt het enkel aangeraden? In dit pdf document (http://www.avira.com/documents/manuals/pdf/en/Avira_2012_ReleaseInformation_EN.pdf) lees ik onder punt 9: "In order to make the transition to Avira as easy and the least painful as possible, we have added a new functionality in our installation programs: detection and removal of potentially [let op het woord 'potentially'/mogelijk] incompatible software. No worries, it is possible to select which 3rd party solution you want to keep."
  De keuze is dus nog steeds aan jou om Zonealarm te laten staan.
  Avira Free Antivirus ziet wel meer 3rd party programma's als incompatible. Kijk bijv. eens op deze site en lees de reactie van Cascade op dinsdag 18 oktober 2011 om 20:17: http://tweakers.net/meuktracker/26787/avira-antivirus-2012.html
 • [quote:43c7313c51="gerben"]Avast is een betere antivirus en werkt volgens mij wel samen met zonealarm.[/quote:43c7313c51]Bedankt Gerben. Ik wacht nog even de andere reacties af in deze discussie.
 • porrelaar schreef: "Wat is precies de melding die je krijgt bij het installeren van de nieuwe versie van Avira? Moet je Zonealarm verwijderen of wordt het enkel aangeraden?"

  De tekst is: "Avira has identified potential incompatible software on your computer. The following programs are installed on your computer and may cause incompatibility problems with the Avira security solution.
  To ensure the stability of your computer, we recommend you uninstall these programs."
 • Ik vermoed dat je naast de ZoneAlarm firewall ook delen van de antivirus van ZoneAlarm hebt geïnstalleerd!

  En Avira is dus nu wel in een nieuwe versie verschenen, maar de engine is hetzelfde gebleven en die stelt teleur vind ik.
  Ook het gegeven dat wil jij de websecurity ook gebruiken - dan dien je de verfoeilijke Ask-Toolbar te gaan gebruiken!

  Avast 6 Free is beter dan Avira, heeft meer onderdelen, zoals o.a. een e-mailscanner!
  Dus wisselen is een goede zet.

  En inplaats van de Zoine-Alarm firewall kan ik de gratis Firewall van PCTools aanbevelen, die minstens zo goed is als die van Zone-Alarm en perfect samenwerkt met Avast!
 • [quote:56909125c5="Abraham54"]Ik vermoed dat je naast de ZoneAlarm firewall ook delen van de antivirus van ZoneAlarm hebt geïnstalleerd![/quote:56909125c5]Van mijn gratis Zonealarm is de permanente virusscanner niet geactiveerd.

  [quote:56909125c5="Abraham54"]Avast 6 Free is beter dan Avira, heeft meer onderdelen, zoals o.a. een e-mailscanner! Dus wisselen is een goede zet.

  En in plaats van de Zone-Alarm firewall kan ik de gratis Firewall van PCTools aanbevelen, die minstens zo goed is als die van Zone-Alarm en perfect samenwerkt met Avast![/quote:56909125c5] Bedankt voor de tip. Is de combinatie van gratis Avast plus gratis firewall van PCTools een voldoende permanente beveiliging? Heb ik dan ook bescherming tegen spyware?
 • Yep, Avast heeft namelijk netzoals Avira een uitstekende aktieve spywarescanner!

  En de PCTools doet zijn werk meer dan goed na een leerproces!
 • [quote:60a1071c1f="Abraham54"]Yep, Avast heeft namelijk netzoals Avira een uitstekende aktieve spywarescanner!

  En de PCTools doet zijn werk meer dan goed na een leerproces![/quote:60a1071c1f]Hoe bedoel je leerproces?
 • ZoneAlarm zal in het begin vragen aan jou hebben gehad of dit of dat wel of niet het internet op mag.

  Zo doet PCTools dat ook en wordt een leerproces genoemd van de Firewall!
 • [quote:e9c04169af="porrelaar"]In dit pdf document (http://www.avira.com/documents/manuals/pdf/en/Avira_2012_ReleaseInformation_EN.pdf) lees ik onder punt 9: "In order to make the transition to Avira as easy and the least painful as possible, we have added a new functionality in our installation programs: detection and removal of potentially [let op het woord 'potentially'/mogelijk] incompatible software. No worries, it is possible to select which 3rd party solution you want to keep."
  De keuze is dus nog steeds aan jou om Zonealarm te laten staan.
  Avira Free Antivirus ziet wel meer 3rd party programma's als incompatible. Kijk bijv. eens op deze site en lees de reactie van Cascade op dinsdag 18 oktober 2011 om 20:17: http://tweakers.net/meuktracker/26787/avira-antivirus-2012.html[/quote:e9c04169af]Bedankt. Zonealarm kan dus mogelijk wel samen met gratis Avira 12. Maar ik weet dat nog niet zeker op basis van deze teksten.
 • Als jij beslist bij Avira wil blijven = met een virusherkenning die lager is dan die van Avast, Panda en AVG Free = prima = blijft jouw keuze.
 • [quote:9ba22744e2="Abraham54"]Als jij beslist bij Avira wil blijven = met een virusherkenning die lager is dan die van Avast, Panda en AVG Free = prima = blijft jouw keuze.[/quote:9ba22744e2]Ik hoef niet persé Avira en Zonealarm te houden.

  Het is me weleens opgevallen dat verschillende tests onderling enorm verschillend oordelen over virusscanners. Of zijn er bepaalde test-organisaties die betrouwbaarder zijn dan andere?
 • In wat ik volg is het laatste jaar Avira in waardering gezakt sinds de huidige engine wordt gebruikt.
 • Ikzelf kijk graag op deze site om virusscanners te vergelijken: http://www.av-comparatives.org/
  Kijk eens rond op die site en klik hier en daar, bijvoorbeeld op Comparatives / Reviews. Je kunt per maand bekijken welke scanner er het beste uitkomt: http://chart.av-comparatives.org/chart2.php.
  Zelf vergelijk ik de scanners liever over een wat langere periode. Kun je zelf instellen, bijvoorbeeld van begin januari tot eind augustus 2011.

  Zoals Abraham54 al zegt, kunnen scanners in de loop der jaren minder goed worden, althans in vergelijking met andere virusscanners.
  Dat geldt ook voor andere antimalware programma's. Vijf jaar geleden gebruikte ik graag Spybot Search & Destroy. Tegenwoordig geef ik de voorkeur aan de gratis versie van Malwarebytes Anti-Malware (http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free), wanneer ik wil scannen op spyware of adware.

  Misschien ben ik wat paranoïde, maar ieder programma dat ik download van internet, scan ik (via de rechter muisknop) eerst met Avast en dan met MBAM, voordat ik het installeer op mijn computer.
 • Porrelaar schrijft: "Misschien ben ik wat paranoïde, maar ieder programma dat ik download van internet, scan ik (via de rechter muisknop) eerst met Avast en dan met MBAM, voordat ik het installeer op mijn computer".

  Niet paranoïde maar heel logisch!

  Als meer dat zo doen, zal het op HijackThis fora misschien wat rustiger toegaan!
 • Ik gebruik Aivra al jaren, mischien is het tijd om over te stappen op Avast. Maar wat zijn de voordelen van Avira nu precies op Avast?
  Als ik kijk op de site van http://www.av-comparatives.org/ komt Avira nog steeds erg goed uit de bus. Qua detecteren van virussen is Avira zelfs iets beter zie ik in een recente test. Zijn het de extra's die Avast biedt? Meer waar voor je ……. (geld zal ik niet zeggen) :)
 • De voordelen van Avast zijn dat Avast als enigste onderdelen heeft, die je verder alleen bij betaalde antivirusprodukten aantreft!
 • In deze discussie vertelt home-alone op 21 oktober jl. dat hij de nieuwe versie van Avira samen met Zonealarm gebruikt en zonder problemen.

  http://forums.moneysavingexpert.com/showpost.php?s=61f84e068ad79f2cf4f8dc63cfe286ea&p=47875853&postcount=4
 • Natuurlijk werkt Avira met de ZoneAlarm firewall.

  Maar zorg er dan voor dat je enkel de firewall installeert en niet ook delen of de gehele antivirus, welke met de download meekomt!
  En installeer ook de security toolbar niet!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.