Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Advies over beveiliging

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Sinds twee jaar heb ik een laptop met Windows Vista Home Premium.
  Voor beveiliging heb ik Avast free anti-virus geinstalleerd. Ook is Ad-aware free tegen adware geinstalleerd. Verder gebruik ik de Windows Firewall en Windows Defender. In de loop van de tijd is de laptop tocht wel trager geworden. Toen ik pas geleden het beveiligingscentrum bekeek zag ik dat Avast Free en Ad-aware Watch Live als anti-virusprogramma's zijn ingeschakeld. Tevens bleken deze twee programma's en Windows Defender als anti-spyware programma´s te zijn ingeschakeld. Ik vermoed dat door programma-updates meerdere functies zijn toegevoegd en dit ook te maken heeft met het trager worden van mijn laptop. Toevallig las ik ergens in een artikel dat het gebruik van meerdere beveiligingsprogramma´s tegelijkertijd vertraging kan veroorzaken.
  Kan iemand mij misschien een goed advies geven om de snelheid te verbeteren en toch de beveiliging zo goed mogelijk te houden?
  Bij voorbaat dank.
  Jan B
 • Ik zou adaware en defender uitschakelen.
 • Hallo Gerben,
  Ik hen Ad-aware gedeinstalleerd en Windows Defender uitgeschakeld.
  Hierna de laptop diverse keren afgesloten en weer opgestart.
  Volgens mij is de snelheid verbeterd.
  Bedankt voor je advies.
  M.vr.gr.
  Jan B
 • Mooi. Als je toch nog wat meer aan beveiliging zou willen doen, kun je spywareblaster en malwarebytes antimalware installeren. Deze zijn niet resident. De eerste blokkeert installatie van allerlei troep, de tweede is een goede spyware/malware scanner. Verder kun je nog een firewall installeren, als bijvoorbeeld pctools of onlinearmour.
 • Goed advies van Gerben.

  Want aanvullend nog dit: de Windows firewall wordt vanuit het Windows register geregeld.
  Zodra malware zich dus de nodige rechten heeft toegeeigend, kan het daarom makkelijk de Windows firewall aanpassen!

  Met een firewall van derden is dit een heel stuk moeilijker.
  Zo'n firewall zal eerder een melding geven dat een nieuw onderdeel ineens het internet op wil.
 • Hallo Gerben,
  Ik heb je beveiligingsadvies opgevolgd en Spywareblaster, Malwarebytes Anti-Malware en de PC Tools Firewall Plus geinstalleerd.
  Dit is goed gegaan aleen na de installatie van de firewall moest ik voor 3 toepassingen een keuze maken voor ja of nee een lokale proxy.
  Dit was voor Avast Service, Linksys updater en Java (TM) Platform SE binary.
  Ik heb voor ja gekozen maar heb geen flauw idee of dit de juiste keuze is geweest. Bij de andere toepassingen staat vermeld dat de status van de lokale proxy onbekend is.
  Ogenschijnlijk werkt alles wel goed want de virusdefinities zijn geupdated en dit zal zeer waarschijnlijki toch via de Avast Service worden geregeld.
  Misschien kun je dit bevestigen, in ieder geval nogmaals bedankt.
  M.vr.gr.
  Jan B

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.