Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Ping echo request niet geblocked in Panda en F secure

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ooit had ik eens een test uitgevoerd met shield-up van GRC.com Alle testen bleken toen geslaagd. Ik gebruikte destijds Mc afee.
  Nu dacht ik weer eens om zo'n test uit te voeren. Nu blijkt dat het Ping request niet geblocked te worden.
  Op de pc met Panda staat ICPM echo request wel als blocked in de firewall instellingen. Ik heb daarbij nog allerlei instellingen geprobeert, maar helaas.
  Ook op de pc met F secure hetzelfde. In de firewall regels kom ik alleen de mogelijkhied van ICPMv6 blocked tegen, geen v4.
  Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
  En vraag 2 is dit in Norton beter in te stellen? Ik twijfel nl of ik voor de gratis F secure via xs4all verder ga of toch maar Norton.

  vr.gr
  Frans
 • Ben je met internet verbonden via een router? Stel de blokkade dan in de firewall van de router in, anders zal deze de pings blijven beantwoorden. Je kunt in de firewall van je pc instellen wat je wilt, de ping-request komt daar nooit eens aan.
 • Hallo,

  Ik zit via een Fritzbox 7340 op internet. Ik heb daarop gezocht of ik iets kon instellen in de firewall. Maar niets, ook niet in de expert mode.
  In het internet menu staat: Computers connected to FRITZ!Box are safe from unauthorized access from the Internet.
  Blijkt dus niet zo te zijn.
  De vraag is of het kwaad kan als er wel een ping request beantwoord wordt.

  vr.gr
 • Het blokkeren van de ping-request moet in de modem/router gebeuren. Die geeft nu n.l. antwoord op de ping-request. De firewall van je pc heeft hier niets mee van doen. Zelfs al staat je pc uit dan nog zal een ping beantwoord worden. Als je firewall in de Fritzbox aan staat en je hebt geen poorten geforward ben je beschermd achter je router, zelfs als de firewall op je pc uit staat.
  Overigens kan het beantwoorden van de ping geen kwaad. Het is alleen een teken dat er op dat ip-adres een device (modem, router, pc) aanwezig is. Beschouw het als een klop op de deur, zolang je niet open doet kan er niemand naar binnen. Als de ping geblocked wordt tast de verzender volkomen in het duister of er op dat adres überhaupt wel iets aangesloten staat, als de ping niet geblocked wordt weet hij alleen dat er iets is.
 • Ok Hans,

  Bedankt voor het duidelijk antwoord.

  vr.gr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.