Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Twee vraagjes over beveiling met truecrypt

Anoniem
f.ramaekers
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil mijn laptop beveiligen met truecrypt. Ik heb het artikel hierover gelezen in de laatste CT! Nu heb ik daar 2 vragen over.

  1. In het artikel wordt aangegeven dat je eerst een windows administartor wachtwoord moet instellen (stap 1). Kan ik truecript ook gebruiken zonder dat ik een administrator wachtwoord aanmaak?

  2. Verder staat er dat je een rescue disk aanmaak en deze nodig is als je de encryptie weer wil op heffen of als je het truecrypt wachtwoord kwijt bent. Het zou dan de enige herstel mogelijkheid zijn.
  Nu denk ik zelf dat je bij evt. problemen een image zou kunnen terugzetten waar truecrypt niet op staat. De cd van Acronis start vanuit de bios als eerste op voordat truecrypt aangesproken wordt. Is mijn redenering juist?


  vr.gr.
 • Halo,

  Niemand ervaring met truecript?

  Vr.gr
 • Ik gebruik al een jaar of 2-3 TrueCrypt naar volle tevredenheid. Het werkt perfect. Je hebt alleen het password voor truecrypt nodig.
  Wat nr 2 betreft is me niet helemaal duidelijk wat je wilt weten.
  Ik heb wel een ingang als ik het password ben vergeten, maar van een rescue disk is me niets bekend.
  Dit: "De cd van Acronis start vanuit de bios als eerste op voordat truecrypt aangesproken wordt. " is me niet duidelijk. Als je Acronis gebruikt, wat heeft dat dan te maken met TrueCrypt? Jijzelf spreekt toch TrueCrypt aan en dus niet Acronis. Acronis schrijft domweg weg en haalt terug wat hem voor de voeten komt. Dus ook de TrueCrypt file.
  Om je data weer uit TC te halen, open je de file met TC en maak een copy naar je HD. En dan delete je de hele TC file.

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.