Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

NAS benaderen van buiten je thuis netwerk

Anoniem
Idzme
4 antwoorden
 • ik heb hier een QNAP TS 212 staan. op de ipad gebruik ik filebrowser om via mijn thuisnetwerk verbinding te maken met mijn nas.
  Nu kan ik via deze app ook verbinding maken met mijn nas van buiten mijn thuisnetwerk, alleen moet ik dan poort 445 openen (samba?).
  Vervolgens kan ik inloggen op mijn server. vraag is nu alleen, is er een veiligere manier om vanuit extern verbining te maken, liefst via de app filebrowser? NU staat er constant een 445 poort open, en die is waarschijnlijk door iedereen te gebruiken?

  dank voor jullie reacties
  gr bas
 • Kun je niet via ssh en 443 erin en daar een filebrowser voor gebruiken?
  Met Netdrive kun je dan zo'n verbinding als lokale schijf benaderen!
  De filebrowser is dan gewoon je explorer, je ziet hem dan als extra letter (via Netdrive toe te wijzen, vink wel effe https aan in Netdrive!)
  Netdrive is voor privé gratis.
  Onze server werkt zo onder Linux en ik kan er extern zo op via Windows en ook via Mac (Webdav dan).
 • dank voor je reactie, met filebrowser bedoel ik de ipad app Filebrowser…geen idee of ik dara met ssh een verbining kan maken, maar dan moet ik toch nog steeds een poort open zetten in mijn router? gaat mij met name om de veiligheid
 • Je zult altijd een poort open moeten zetten in de router, maar het gaat niet alleen om de security voor de router zelf, maar ook wat er achter zit.
  FTP open zetten kan ook, maar de ftp op een NAS is veel eenvoudiger te hacken dan SSH.
  Als de router verder goed beveiligd is, dan stuurt ie alleen die aanvragen voor verbinding door die terecht zijn, dus neem dan het meest veilige protocol en ik denk dus (en vast niet alleen) idd dat ssh dan veiliger is dan ftp…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.