Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Goe backup programma

Anoniem
Hawkens
14 antwoorden
 • Dag

  Ik heb gezocht naar een gratis of goedkoop backup programma.Er zitten echter diverse verschillen tussen de programma's zodanig dat ik niet helemaal zeker weet wat ik moet pakken. Ik wil simpelweg een kopie van mijn gehele twee schijven op een externe disk zetten inclusief het besturingssysteem xp. Wie weet een goed programma?
 • Werk je met Windows Xp of 7?

  Hawkens
 • Kijk eens naar paragon backup & recovery.
 • XP, volledig geupdate
 • Je zou deze Syncback daar voor kunnen gebruiken:

  http://www.2brightsparks.com/download-syncback.html

  Hawkens
 • Ja ik had dit programma inderdaad al gevonden, echter na installatie en bij starten backup kreeg ik de melding dat de C schijf niet zonder problemen gebacked up kon worden omdat op deze schijf het besturingssysteem staat. Daarom twijffelde ik dus oa hierover weer.
 • Als jij een volledige backup van je C:\ wilt maken, moet je een image maken. Dat kan niet met deze software.

  Dan zou je Acronis True Image moeten gebruiken bijvoorbeeld, alleen is het niet gratis
  http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/

  Je kan het wel vinden op nieuwsgroepen eventueel.

  Hawkens
 • Syncback is een data backup programma, het maakt geen images.

  Paragon backup & recovery is een goed en gratis image backup programma. Bovendien zijn er diverse andere goede gratis programma's beschikbaar. Het is niet nodig geld uit te geven aan acronis, wat bovendien helemaal niet zo'n geweldig programma is.
 • [quote:2bb840e14c="gerben"]Syncback is een data backup programma, het maakt geen images.[/quote:2bb840e14c]Volgens mij had ik dat al aangegeven!

  [quote:2bb840e14c="gerben"]Het is niet nodig geld uit te geven aan acronis, wat bovendien helemaal niet zo'n geweldig programma is[/quote:2bb840e14c]Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur wat betreft de applicaties waar hij mee werkt.

  Hawkens
 • Als je dat al wist, waarom geef je het dan als oplossing aan?

  Het gaat mij niet om voorkeur, het gaat erom dat het programma niet zo betrouwbaar is. Waar je pas achterkomt als het te laat is, namelijk als je de backup terug moet zetten.
 • [quote:3cb588069b="gerben"]Het gaat mij niet om voorkeur, het gaat erom dat het programma niet zo betrouwbaar is[/quote:3cb588069b]Wederom jouw mening!

  Hawkens
 • Niet mening maar ervaring. Backuppen doen (bijna) alle programma's als de beste. Het gaat erom wat er gebeurt als je een image terug gaat zetten op een lege schijf. Heb je dat zelf al eens gedaan?
 • [quote:1e8c64b2fe="gerben"]Niet mening maar ervaring. Backuppen doen (bijna) alle programma's als de beste. Het gaat erom wat er gebeurt als je een image terug gaat zetten op een lege schijf. Heb je dat zelf al eens gedaan?[/quote:1e8c64b2fe]Ik ga toch niks aanbevelen wat ik niet ken!?

  Ik werk zelf in de automatisering, dus ja! Ik heb inderdaad jaren met Acronis gewerkt, voor zowel images als backups. Zolang als je de backup "validate" is er niets aan de hand!

  Ik ben niet geheel onervaren kan ik wel zeggen…

  Hawkens
 • Valideren garandeert alleen dat TI de backup kan lezen. Het wordt pas leuk als je een image terugzet, en je pc wil dan niet booten. Of de acronis bootcd herkent de backups niet. Waarna je alsnog je systeem opnieuw kunt installeren, en de 50 euro voor TI weggegooid geld blijkt. Kan zijn dat acronis van zijn fouten geleerd heeft, maar ik heb er geen vertrouwen meer in.

  Een ander ergerlijk verschijnsel was de onvolledige uninstall functionaliteit van het programma. Er bleven diverse achtergrondprocessen aanwezig, waaronder twee schedulers. Dit was een bekend verschijnsel. Op de acronis support forums staat een uitgebreide handleiding hoe je TI handmatig kunt verwijderen. Uiterst curieus, men weet hoe het moet, maar past de eigen uninstaller (ook na vele jaren en versies) niet aan. Kan ook zijn dat dit tegenwoordig verholpen is, maar dat is mijn probleem niet meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.