Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wèl Javascript maar vooral geen Java?

Anoniem
f.j.stols
7 antwoorden
 • Java inmiddels verwijderd (en nog iets van Oracle-Java). Kan ik het recent opgehaalde (proefversie) van javascriptPlus ook weg halen? : ik denk dat ik dat niet echt nodig heb. Wel komt er soms bij het openen van een diaserie van een fotowedstrijd van de bekende site Dpreview ( http://www.dpreview.com/challenges/ChallengeSlideshow.aspx?ID=6152&View=All ) een verzoek Javascript aan te zetten of de meest recente versie van Flashplayer op te halen. Maar die FP hèb ik al, en dat vind ik raar.
 • in het maartnummer van C!T wordt genoemd (blz 117) Java van Oracle te verwijderen. Laat ik nou al járen lang steeds de meest recente update van Java ingehaald hebben, en nu lees ik dat meer dan 50% van de malware gebruik maakt van een gat in Java. Wat is wijsheid? en heb ik dan Javascript sowieso wel nodig? Ik heb XP, en maak geen webpages of zo.
 • Javascript en java hebben niets met elkaar te maken, anders dan de naam. Java wordt niet zoveel meer gebruikt. Javascript echter heel veel. Schakel het maar eens uit, je zult zien dat veel sites dan gewoon niet meer goed werken. Je kunt het ook niet verwijderen, het zit ingebouwd in de browser. Anders dan java, dat een apart programma is en als plugin wordt aangeroepen.
 • [quote:995b95c25b="f.j.stols"] een verzoek Javascript aan te zetten of de meest recente versie van Flashplayer op te halen. Maar die FP hèb ik al, en dat vind ik raar.[/quote:995b95c25b]

  Dergelijke ongein ben ik vorig jaar ook eens tegengekomen. Dat was note bene bij een bekende, bonafide website. Betrof ook een melding over een vermeend niet werken of ontbreken van Javascript. Achteraf bleek dit onzin: alle testen met Javascript (ook daarover bestaan webistes!) verliepen vlekkeloos….!!
  De volgende dag gaf die bewuste website geen problemen meer, dus kon ik er weinig anders van maken dan dat het probleem niet aan mijn kant had gelegen.

  Overigens, ondanks het feit dat het ik het wel zou kunnen missen, heb ik Java zelf nog steeds op mijn systemen staan. Als je zorgt dat-ie up-to-date is, is er betrekkelijk weinig aan de hand.
 • Ik heb geen Java meer in mijn Windows, omdat er al Java-cookies bestaan, die niet meer wisbaar zijn.
  En toch mis ik Java niet.
  Daar zal FF ook debet aan zijn met zijn eigen Java-machine.
 • Gerben & A54: dank je wel. Moet ik nog actie ondernemen betreffende javascript, of is dat een domme vraag?
 • Ik denk dat je hier What is Javascript and is it safe? een passend antwoord op jouw vraag vindt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.