Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Avast 7 Free is er!

Anoniem
None
25 antwoorden
 • De interface ziet er gelikt uit maar er is een probleem.
  Avast File System Shield heeft inmiddels 21900 "files scanned" en het gaat maar door .
  De oranje bal met de letter a draait constant en het fannetje van mijn oude XP-laptop blaast constant, dus hij moet hard werken.
  Als ik mijn USB-ontvanger verwijder, stopt deze activiteit.
  Dus??? Avast is constant aan het werk om progjes te controleren die via internet binnenkomen???
  Dat lijkt me niet in orde zo… Mijn oude laptopje gaat op die manier sneller dood!
 • Tsja Tim, wat zal ik daarover nu moeten zeggen….
  Dat is dus "FileRep" en pas als alles gerapporteerd is in de cloud, zal "FileRep" rustig zijn dunkt mij.

  Anderzijds, indien je dit allemaal echt heel vervelend vindt, lijkt het mij dat je "FileRep" dan maar deaktiveert in het menu.
 • Avast 7 Free is uit!
  [img:0c4af0a0dc]http://www.chip.de/ii/480684823_657cdacb19.gif[/img:0c4af0a0dc]

  Avast 6 Free, was al uitgevoerd met allerlei onderdelen, welke andere gratis antivirusprogramma's doorgaans niet hebben.
  En de omvang van Avast 7 Free is nog weer groter geworden!

  [b:0c4af0a0dc]FileRep[/b:0c4af0a0dc]
  Dit onderdeel gebruikt de cloud om realtime te bepalen of een bestand betrouwbaar is en of het ook door andere Windows gebruikers wordt gebruikt.
  Is een bestand nog vrij nieuw, dan kan het gebeuren dat vooreerst dat bestand enkel in de zandbox uitgevoerd wordt.

  [b:0c4af0a0dc]Zandbox[/b:0c4af0a0dc]
  De zandbox start nu automatisch op.
  Zodra een bestand zich verdacht gedraagt, wordt het automatisch in de zandbox geplaatst.
  Nadat het bijhorende programma gesloten wordt, wordt er een rapport gegeven over de betrouwbaarheid!

  [b:0c4af0a0dc]Op afstand helpen[/b:0c4af0a0dc]
  Nieuw in Avast 7 Free is de mogelijkheid om in andere PC's in te loggen.
  Dit gebeurt natuurlijk via een code en ook dient in de andere PC Avast 7 aanwezig te zijn.

  [b:0c4af0a0dc]Webbeveiliging nu ook voor Chrome[/b:0c4af0a0dc]
  Avast Webrep is nu naast Internet Explorer en Firefox ook geschikt voor Google's Chrome en Apple's Safari

  [b:0c4af0a0dc]Comptabiliteitsmodus[/b:0c4af0a0dc]
  Avast 7 Free laat zich ook als tweede antivirusprogramma in Windows installeren.
  Daarvoor kies je dan de Comptabiliteitsmodus - daarbij worden dan die onderdelen die kunnen conflikteren met de geïnstalleerde antivirus, gedeaktiveerd.
  Ook bij de normale installatie kan je natuurlijk onderdelen de-selekteren.

  Download Avast 7 Free via Chip.de: http://www.chip.de/downloads/avast-Free-Antivirus_13010163.html
  De setup bevat alle talen!
  Avast 7 zal zich als 30 dagen versie installeren; na registratie krijg je een periode van 1 jaar!
  Let goed op bij de registratie, want voor je het weet registreer jij je voor de te betalen versie!

  Indien je Avast 7 Free als hoofdantivirus gaat gebruiken, dien je wel eerst de vorige antivirussoftware te verwijderen.

  Schakel je in Windows van Avira op Avast over, gebruik dan eerst na deïnstallatie van Avira de [b:0c4af0a0dc]Avira RegistryCleaner[/b:0c4af0a0dc]: https://www.avira.com/de/support-download-avira-registrycleaner
 • Hmmm… dat scannen is gestopt, dus je zal wel weer gelijk hebben…
  Er is geen extra proces bijgekomen in XP-taakbeheer en het geheugenbeslag lijkt nauwelijks groter dus dat ziet er positief uit.

  Nog een probleempje. Bij de opstart van Windows wordt je getracteerd op een scherm met een ingevulde vink om lid te worden van een of andere Avast-club. Dat wil ik niet en ik heb geen zin om elke keer die vink en dat scherm weg te klikken. Als ik dat rot scherm niet weg krijg, ga ik alsnog over naar Avira. :evil:
 • Kijk dan eerst in Start\Alle programma's\Opstarten of daar dat gegeven zit.
  Zoja: handmatig verwijderen.
 • op een 2e pc gebruik ik Avast, en dar is nu de v 7.0 op gegaan, dat ging probleemloos, en het ziet er fraai uit.Hartelijk dank.
 • Het scherm "Complete your upgrade to avast! 7" dat na het opstarten van Windows XP blijft staan, kreeg ik aanvankelijk niet weg, ik moest het telkens met Finish laten verdwijnen hoewel ik zelfs het vinkje voor "Deelname aan de Avast community" had laten staan!
  Ik heb echter de gewoonte de XP-laptop op te laten starten zonder de USB-ontvanger er in en kwam op de een of andere manier op het idee om de PC op te starten met de stick er in. En ziedaar, op dat Avast finish-scherm kwamen opties tevoorschijn om Google-chrome te installeren. Na die vinkjes verwijderd te hebben, gaat alles weer als vanouds en ben ik weer blij met Avast.

  Een van de redenen waarom ik hecht aan Avast is dat hij ook Iframe-virussen in de kraag vat, zie http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=72087
  AVG doet dat niet en Avira ook niet, wel geeft de betaalde versie van Avira bescherming tegen "driveby virussen", zie https://www.avira.com/en/for-home-avira-antivirus-premium
  Maar misschien is dat Iframe/driveby-virusgevaar een flauwekul toestand zoals in die eerste link gesuggereerd. Of dat zo is, mag jij uitzoeken, ten slotte is dát jouw hobby! :D
 • iFrames worden benut door criminelen om via die weg Windows te infecteren!

  Dus dat Avast daartegen beschermd, is mooi meegenomen.

  Bescherming tegen de installatie van foutieve ActiveX elementen biedt Javacool's [b:c952bbdede]SpywareBlaster[/b:c952bbdede].

  Ook kan je de hostfile in [b:c952bbdede]C:\Windows\System32\drivers\etc[/b:c952bbdede] aanpassen!

  Zie daarvoor: http://winhelp2002.mvps.org/hosts.txt

  In Windows Vista/Windows 7 kan je de hostst-file aanpassen, door Kladblok met administratorrechten op te starten, vervolgens op Bestand –> Openen te klikken.
  Verander vervolgens in het venster Openen rechtsonder [b:c952bbdede]Tekstdokumen (*.txt)[/b:c952bbdede] naar [b:c952bbdede]Alle bestanden (*.*)[/b:c952bbdede] en navigeer dan naar [b:c952bbdede]
 • Ik heb Panda-cloud op mn laptop is die zoveel minder als Avast-7? Wat geef je mij als advies moet ik Avast installeren of kan ik Panda laten staan
 • Wat zijn jullie ervaringen met de snelheid (belasting voor het systeem)? Heb nu versie 6 op een oudere XP machine staan.
 • Waarschijnlijk dat de nieuwe versie in jouw XP lichter draait!
 • Hallo,

  Ik ondervind hier ook wat troubleshooting mee. De V7 draait bij mij onder XP ook zwaar, de fan draait&draait maar, de pc wordt er warm van…

  Maar daarnaast is het ook als ik bij Onderhoud op ProgrammaUpdate klik, dat in de V6 het heel snel was geupdate of gecheckt, maar in de V7 doet hij niets,hangt gewoon 15 min vast op initialiseren…?

  Daarnaast heeft bij mij ook Online Armor een update probleem gehad dat aan de versie 5.1 te wijten was. Zodoende ook een upgrade gehad daarvoor naar 5.5.

  Ik heb van Avast nu dus de 30 dgn trial bij V7, er wordt aangegeven dat er nog niet verbonden is aan een account, desondanks loopt het nog door tot de aangegeven vervaldag in oktober 2012…?(omdat ik wel had geregistreerd voor V6) Moet er opnieuw geregistreerd worden? Kan er daarom niet handmatig geupdate worden?

  Bvd, Groet Holly.
 • Heb je Avast 6 wel eerst gedeïnstalleerd?

  En ja, de nieuwe versie gewoon weer registreren!
 • Ik heb Avast 6 gewoon geupdate. De "Finish"ging echter niet goed, misschien bleef ie daarom maar hangen en blazen. Misschien voor Holly M idd het beste om alles met AppRemover er af te gooien en opnieuw te beginnen.
 • Hallo Abraham en Tim,

  dank, had al 1st idd de v6 eraf. Toen de v7 pas erop.

  Inmiddels heb ik vanmiddag zitten stoeien om de v7 weer erop te krijgen na uninstall. Uiteindelijk dit gedaan in save mode omdat het telkens bleef hangen. In save mode dus eerst weer uninstall gedaan en op nieuw install.

  Registratie in save mode met netwerkinstellingen gedaan, maar na reboot had ie de registratie niet gepakt. Dus registreren. Toen leek het goed.

  Maar de hele avond bezig met proberen te updaten. Dat weigert ie. Dan blijft ie gewoon hangen bij initialiseren en crasht pc op een gegeven moment…snap er niets van waar het aan kan liggen.

  Bvd, groet Holly.
 • Ik heb weliswaar de betaalde versie voor 3 pc's, maar ook die is een beetje nukkig.
  Gisteren de licensie vernieuwd. Toen ik die op de drie pc's wilde invoeren bleek er één al automatisch geupdate te zijn naar versie 7. En dat was het systeem waar ik echte problemen mee heb gehad.
  De andere twee was het een kwestie van de nieuwe licensie invoeren. Dat werkte gewoon en daarna ook de software geupdate. Geen problemen.
  Op de derde (die dus al automatisch geupdate was) heb ik heel wat moeite gehad. Ik kon de licensie wel invoeren, die werd ook geaccepteerd, maar vervolgens kwam toch steeds weer de melding dat de licensie over een paar weken zou verlopen. Gewoon de waarden van de oude licensie dus.
  Uiteindelijk heb ik versie 6 gedeïnstalleerd, de directories van Avast op de harde schijf verwijderd en met Ccleaner de resten zo veel mogelijk van het systeem verwijderd. Daarna meteen versie 7 geïnstalleerd en …probleem opgelost.
 • Wellicht helpt dit, mij iig wel…
  http://www.av.eu/web/index.php?pageId=213&languageId=11
  [quote:0a8f3d74fc]Problemen met de upgrade naar avast 7 !?

  Er zijn momenteel wat problemen met de nieuwe versie 7.

  avast! Uninstall Utility (Verwijderprogramma)

  Met de release van update 7 zijn er wat bugs tevoorschijn gekomen, een herinstallatie zou moeten zorgen dat het programma weer naar behoren werkt.

  1. download and run Avast! (Verwijderprogramma) uninstall utility http://www.avast.com/uninstall-utility (in veilige modus)
  2. run (start) de uninstall utility (2 keer) in totaal, een keer voor Avast! 7
  3. reboot and ga weer in de veilige modus, run de uninstal utility voor de tweede keer
  4. reboot overnieuw, deze keer normaal
  5. Download een nieuwe Avast! 7 package vanaf http://www.avast.com/nl-nl/download-software (een nieuwe package verkleint de kans op een corrupte installer)
  6. installeer
  [/quote:0a8f3d74fc]
 • Hallo

  zoiets als hierboven staat vermeld in het bericht van Andre,zo heb ik ongeveer uiteindelijk ook gedaan. (iets minder gestructureerd denk ik dat ik t deed, jammer dat ik je bericht niet eerder zag :) )

  Ik heb ASWClear gebruikt en is ook van Avast, zo'n oranje spettertje als icoontje. Is ook van Avast een uninstall.

  Voordat ik de nieuwe installatie deed heb ik ATF gerund en ook even accu eruit en de startknop een poos inhouden. Dat advies gaf iemand me, een soort harde reset, dan zou die sporen in geheugen ook wissen?

  Uiteindelijk is t gelukt, ik kan nu wel updaten. Dank allen!
  Groet, Holly.
 • Weer een lesje geleerd, in het verleden hebben updates van AV- en firewall-software vaker problemen gegeven, voortaan beter effe wachten tot de rommel eruit is.

  Vraagje tussendoor voor Abraham54: heb jij in de virusliteratuur wel eens gelezen over software die volkomen safe lijkt maar wel stiekem je e-mailadres steelt? Zie http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=73067&highlight=docx-bestand
 • Beste Tim, de relatie tussen jouw vraag en de door jouw gegeven link (overigens al 3 jaar oud) ontgaat mij volkomen.

  Vraagje aan Tim: heb jij enig idee hoeveel computeraars al gewild een fake virus- of spywarescanner hebben geïnstalleerd en vervolgens ook nog de criminelen betaald hebben om van de ongein af te zijn?

  Al tijden is het ook, dat ook free- en shareware vervelende meelifters kunnen hebben.
  Het is daarom altijd aan te bevelen de geavanceerde installatiemodus te kiezen, zodat je meeliftende software en/of aanpassingen van de webbrowser kan uitvinken.

  Wat betreft je vraag "Vraagje tussendoor voor Abraham54: heb jij in de virusliteratuur wel eens gelezen over software die volkomen safe lijkt maar wel stiekem je e-mailadres steelt?"

  Heel ver gezocht: je kan bijv. denken aan de Google desktopsearch, dat alles in jouw PC onderzoekt en dat wat interessant is aan Google doorgeeft!

  Maar serieus, er bestaat genoeg obscure software, die er enkel op gericht is om identitieitsdiefstal te plegen.

  Het is daarom ook altijd aan te bevelen, indien je onbekende software wil installeren, dit eerst via Google en co. te onderzoeken, dan wel hier op het forum navraag erover doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.