Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

UAC in win7

Anoniem
lion
14 antwoorden
 • Bij belangrijke wijzigingen in win7 zoals installatie van software of verwijderen van bepaalde toepassingen wordt middels een pop-up gevraagd of je dat wilt doen.

  Als je naar een site gaat waar de aanvalscode in een hinderlaag ligt, of je opent een bijlage in een e-mail (dat doe ik dus nooit) krijg je dan ook een vraag of waarschuwing van UAC?

  Mijn vraag: De zin of onzin van UAC op het net.

  Alvast bedankt
 • Gebruikersaccountbeheer/UAC is enkel in Windows aktief.

  Wil je webbescherming dan moet dat via de antivirussoftware dan wel via speciale software gebeuren.
 • Oké.

  UAC is dus alleen van belang bij installatie van b.v. gedownloade programma's die niet te vertrouwen is.

  Begrepen.
 • Zo simpel is het ook weer niet.
  Want als je bedoelt of bijv. keygens dan geen droppers meer in Windows kunnen zetten, dan is het antwoord ontkennend!
 • Ik heb op 2 aanwezige Win7 machines UAC al "vanaf het begin" (is meer dan twee jaar) op uitgeschakeld staan. Nog nooit problemen mee gehad en verwacht deze ook zeker niet.
  Veiligheid ligt voor het overgrote deel bij jezelf. Ofwel de wijze waarop je met er mee omgaat.
  Niet geschikt voor tante Mien die wat "Internet" en mailt zonder al te veel kennis van zaken, maar als je in de gaten houd wat je doet en een goed AV progje hebt en zo af en toe je systeem inspecteert, dan loopt het allemaal zo'n vaart niet.
 • De UAC uitschakelen houdt in dat veiligheid van Windows 7 daardoor net iets beter is dan die van Windows XP.

  Ook heeft malware dan in Windows 7 dezelfde rechten als in XP standaard het geval is: volledig administratorrechten.

  En waarom zou je de UAC uitschakelen in Windows 7 - alleen in de hoogste stand, die aanbevolen wordt, krijg je een enkele keer te maken met meldingen van de UAC.
 • Mijn persoonlijke mening is dat Win7 voor de gebruiker die wat meer kennis van zaken heeft dan de modale computergebruiker te veel afschermt. Bij mij roept dat in ieder geval nogal wat irritatie op.
  Er zijn zelfs mappen waar je als gebruiker niet bij mag van Windows. Leuk voor mensen die erg bedreven zijn in het vernaggelen van een besturingssyteem, maar ik ben er niet van gecharmeerd. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor……
  Enne…. Ook bij UAC in de "niet hoogste stand" wordt je steeds gevraagd of je programma X wel wil openen….

  Kortom: voor mezelf kan ik het verantwoorden en dat het resultaat per saldo positief is, is in een periode van twee jaar, waarbij een Win7 Pro en een Win Home Prem. systeem zijn betrokken (welke behoorlijk intensief worden gebruikt), voldoende bewezen.
  Dit geldt overigens ook voor twee Win XP systemen, welke n.b. geen UAC aan boord hebben.

  Veiligheid ligt voor het grootste deel bij jezelf: Je kan in een auto rijden die van allerhande super veiligheidsvoorzieningen is voorzien, maar als je geen richting aangeeft, kan het gebeuren dat een ander niet snapt wat je wil en het resultaat is een hoop schroot.
 • Overigens heb ik gemerkt dat bij uitschakelen van UAC de PC ± 10 sec. sneller opstart. Een bijkomstig voordeeltje wellicht?
 • Het uitschakelen van de UAC mag niks uitmaken bij opstarten; mogelijk is er iets anders aan de hand.

  Bijv. malware die onbedingt in het geheim mee wou opstarten maar dat niet mocht van de UAC en nu ongehinderd mee opstart, waardoor het opstarten zonder UAC inderdaad sneller lijkt!
 • Het is mij opgevallen tijdens het defragmenteren met Puran defrag. De ene keer met UAC en de andere zonder UAC.
  Maar ik heb UAC gewoon op de één na hoogste stand staan.

  Mijn vraag m.b.t. de UAC was of het ook invloed had tijdens het internetten. Die vraag is door Abraham54 reeds beantwoord.
 • Overigens is info over UAC te vinden op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruikersaccountbeheer

  Waarschijnlijk is de reden dat UAC is toegevoegd vanaf Windows Vista, dat veel Windows XP gebruikers de gewoonte hadden dagelijks in te loggen als Administrator. Vaak ook nog zonder (sterk) wachtwoord. Omdat Internet Explorer toen ook nog als Administrator draaide, kon daardoor ongemerkt spyware worden geïnstalleerd. Voor dagelijks gebruik is een beperkt rechten account aan te raden. Waarbij zowel het beperkt rechten – en Administrator account een sterk wachtwoord hebben.
 • De UAC is er mede verantwoordelijk voor dat sinds Windows Vista Windows veel veiliger is geworden.
 • [quote:be1014c363="Abraham54"]De UAC is er mede verantwoordelijk voor dat sinds Windows Vista Windows veel veiliger is geworden.[/quote:be1014c363]

  Voor lieden die geen kennis van zaken hebben en overal op klikken: absoluut!!
  Maar 100% garantie biedt het nog steeds niet. Bij mijn schoonvader heb ik al 2x wat ellende veroorzakende malware moeten verwijderen en I. Explorer moeten repareren…. :?
 • Is windows 7 met SP1 en helemaal geupdated, dan komt malware binnen via oudere versies van Java, Adobe Flashplayer en ook AdobeReader!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.