Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

wel ssl maar geen hosting ondersteuning

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn site is gehost bij een bedrijf dat geen ssl ondersteund. Is er een manier om nu toch mijn webshop te beveiligen met een SSL? Is het mogelijk alleen de SSL bij een ander te hosten? Of moeten site en SSL altijd op de zelfde server staan?
 • Het is, in theorie, wel mogelijk om SSL bij een ander te hosten. Dan krijg je de situatie dat je twee hosts hebt, een die SSL ondersteunt en een die dat niet ondersteunt. Dat is een beetje zinloos, omdat je dan een host met SSL ondersteuning tot je beschikking hebt. Ook qua veiligheid is er een probleem, omdat alleen de verbinding tussen de bezoeker en de server met SSL ondersteuning beveiligd is. De verbinding tussen de server met SSL ondersteuning en de server zonder is niet beveiligd. Je kan wel "handmatig" de gegevens versleutelen voordat ze tussen de twee servers worden verstuurd, maar dat is vrij bewerkelijk en, zoals ik al eerder zei, een beetje zinloos.
 • Bedankt voor de reactie. verhuizen van host dus.

  groeten, Erwin
 • weet iemand in hoe verre het verplicht is een ssl verbinding te hebben bij een shop? De klant vult alleen zijn NAW gegevens in.
 • Als je het zeker wilt weten kan je het beste die vraag zoeken/stellen aan ICT-jurist Arnoud Engelfriet (simpele vragen beantwoordt hij gratis). Dit is wat ik zelf met Google (gezocht op "ssl" en "wbp";) gevonden heb: Wettelijke eisen voor beveiliging van uw site.
 • Natuurlijk is het niet verplicht om je site met webshop te beveiligen, maar ik als klant zal geen NAW gegevens in willen vullen op een site die niet beveiligd is, laat staan een credit card transactie willen doen…
 • Het is dus wel verplicht (vanaf 2011) om je webshop te beveiligen, volgens de wet zelfs een contact formulier. Hoe ver ze hier in gaan in de praktijk? Maar volgens de wet is het dus wel verplicht. Bedankt voor de reacties :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.