Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Secunia PSI 3.0 bèta

Anoniem
Stupendous Man
3 antwoorden
 • Ik lees zojuist dat Secunia bezig met Secunia PSI 3.0 bèta. Op dit moment bèta V3. Volgens een artikel op tweakers over Secunia PSI 3.0 Beta V2 zou alles in PSI 3 nog eenvoudiger moeten worden.

  Mijn vraag is dus. Of iemand deze versie al heeft durven proberen, ondanks dat het nog een bèta versie is. En dus nog (programmeer)fouten kan bevatten. Wellicht kunnen gebruikerservaringen dan in dit topic gepost worden.

  Ikzelf heb 'm alvast geïnstalleerd op een AtlonXP 1700+ PC 1,5 GB werkgeheugen met XP SP3. Mijn eerste indruk is, dat het er goed uitziet. Alleen als je 'm start vanuit het systeemtray, dan blijft het PSI venster toch zeker een halve minuut wit, alvorens je info te zien krijgt.
 • Hai jolo,

  Nee, ik heb PSI 3.0 bèta niet uitgeprobeerd.
  Zo lang PSI 2.0 ondersteund wordt blijf ik die gebruiken.
  Dit wegens het feit dat PSI 3.0 een 'Simple PSI' is en de geavanceerde eigenschappen van PSI 2.0 mist.

  Bij PSI 3.0 bèta 1 en bèta 2 is veel commentaar geleverd door betrokken en geschokte gebruikers.
  Er is daarbij onder meer verzocht om de geavanceerde mogelijkheden van PSI 2.0 terug te brengen in PSI 3.0, bijvoorbeeld via een schakelmogelijkheid Simple/Advanced, óf om blijvend een 'Advanced PSI' te handhaven náást een 'Simple PSI'.
  In de reacties bij het stuk op Tweakers dat je noemt is verwezen naar de uitvoerige Secunia PSI forum threads betreffende PSI 3.0 bèta 1, "PSI 3.0 is out in beta!", en bèta 2, "Secunia PSI 3 - Beta 2".

  Secunia leek zich de bezorgde reacties echter niet werkelijk genegen te willen laten liggen en leek en lijkt slechts te willen inzetten op een puur 'Simple PSI'.
  De Secunia PSI 3.0 Beta 3 User Guide laat nog steeds nauwelijks iets zien van de geavanceerder opties van PSI 2.0.

  De Secunia gebruikers community lijkt na de bèta's 1 en 2 en de frustrerende lijn van Secunia nu moegestreden te zijn. De forum thread betreffende PSI 3.0 bèta 3 is vooralsnog vrij stil, vergeleken met die van bèta's 1 en 2.
  "Secunia PSI 3 - Beta 3"
  Maar wat is er ook nog te zeggen, wanneer Secunia toch nauwelijks wenst te luisteren naar de betrokken gebruikers…?
 • Het belangrijkste doel lijkt toch de eenvoud van die nieuwe versie te zijn. Dus met duidelijk zichtbare iconen. Mogelijk dat daarin geen plaats meer is, voor geavanceerde opties.

  Ik heb vandaag mijn laptop met Windows 7 met die nieuwe Secunia PSI geüpdatet. Daarvoor heb ik toch meerdere keren op een icoon van Secunia PSI geklikt. Die starten allen Windows Update. Wellicht had dat met minder muisklikken gekund.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.