Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kan niets opslaan op Win7

Anoniem
Abraham54
7 antwoorden
 • Bedankt voor jullie antwoorden allemaal.

  Ik ben er inmiddels achter wat het was. Ik heb een system recovery laten lopen en toen werkte alles weer. Ik installeerde Bullguard, en jawel, het probleem was weer terug.
  Ik had me ingelogd op de Bullguard forums en daar las ik dat een Asus security programma Bullguard dwars zit en dus voor het probleem zorgt. Dit programma heb ik gedeïnstalleerd en het probleem was verholpen.
  Ik kwam er niet achter dat dit het probleem was omdat je alleen ingelogd op het Bullguard forum komt. Dus aan dit topic hebben hopelijk andere mensen ook nog wat.
 • Ik zit met een probleem waarvan ik dacht dat het opgelost was maar blijkbaar niet.

  Ik heb een Asus met Win7 er op en die heb ik pas geleden van mijn moeder overgenomen. Zij heeft hem al een jaar ofzo maar weinig gebruikt.

  Ik heb nu het volgende probleem:
  - steeds als ik iets wil opslaan, of dat nu een plaatje op internet is, een file transfer via skype, een download via vuze of een tekstbestand op mijn eigen pc aangemaakt, krijg ik een melding:
  - probeer ik op bureaublad op te slaan dan krijg ik de melding "de bestandsnaam is ongeldig"
  - probeer ik in een andere map op te slaan (ik heb er meerdere geprobeerd) dan krijg ik "er zijn geen bestanden meer"
  - wel kan ik bestanden via een usb stick overzetten op de pc en als ik in Google Chrome ergens op klik om iets te downloaden doet hij dat ook (alleen als ik rechterklik "opslaan als" doe krijg ik de melding).

  Ik werd geadviseerd het volgende doen en dit scheen te helpen (maar werkt nu niet meer):
  - ga naar eigenschappen van de schijf (C: maar heb het voor de zekerheid ook bij D: gedaan)
  - ga naar beveiliging
  - zorg dat administrators en alle gebruikers volledige toestemming hebben om aanpassingen te maken
  - ga naar geavanceerd en in het tabblad Machtigingen check "Overneembare machtigingen van het volgende object overnemen"
  negeer errors
  - ga nu naar het tabblad Eigenaar en klik op bewerken. Kies administrators en check "Eigenaar van onderliggende containers en objecten overnemen".
  - Klik overal ok en start opnieuw op.

  Dit heeft het probleem even verholpen maar het is nu weer terug. Ik heb gecontroleerd of de machtigingen nog hetzelfde zijn en dat is zo.
  Wel staat er een vreemde gebruiker tussen de gebruikerslijst, namelijk ene S-1-5-21-1991307098-4270803500-2540112942-1003….

  Als iemand iets weet, graag.

  Ohja ik heb ook een antivirus programma op de pc staan, namelijk Bullguard.
 • Misschien is het wel een idee om hem terug naar fabrieksinstellingen te zetten, heb je een extra partitie gemaakt? of staat alles op je C schijf?. Want alles wat op de C schijf staat ben je dan kwijt. Alles wat op een partitie staat kan je bewaren, dat kan je dan instellen.
 • Wat bedoel je precies met partitie?
  Ik heb een C: en D: schijf. Op mijn C: schijf staat Windows.

  Ik heb gister de UAC uitgeschakeld en dat werkte. Maar nu doet hij het wéér niet. Ik kon gewoon weer downloaden via vuze maar toen die klaar waren en begonnen met uploaden (ik zet die uploads zo snel mogelijk uit altijd) kon ik weer niks downloaden of opslaan.

  Nog even en ik zet XP er op.
 • Dat zal nauwelijks werken….
  ik onderschrijf advies van Chiel. maak recoveryDVD ( zit wel een tooljej in de map ASUS ) , save mails etc wat je persé wilt bewaren en zet t ding terug naar fabrieksinstellingen. De sticker met nummer zit onderop, neem ik aan??
 • Als je zoals hierboven beschreven, belangrijke data hebt bewaard, zou je tijdens het opstarten van je computer een paar keer op de F9 toets moeten drukken (dus voordat windows gestart is). Je komt dan in het recovery gedeelte van Asus waarmee je de computer terug zet naar de originele setup.
  Let wel op, daarna zal je behoorlijk wat updates moeten installeren, maar dat gaat automatisch.
 • Ik vermoed dat het gebruikte "User-account" beschadigd is.

  Maar desalniettemin, dat notebook is dus eerst van iemand anders geweest. Feitelijk pas na een recovery gedaan te hebben naar staat van nieuw, kan je pas de geïnstalleerde Windows jouw eigen noemen en gaan inrichten zoals jij denkt dat het goed is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.