Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Windows 7 bevroor.

Anoniem
Whitehawk
33 antwoorden
 • Hallo iedereen

  Mijn pc bevroor al 2 keer in deze afgelopen week. Ik sta er versteld van te kijken hoe dit gebeurde .

  Eerder deze week crashde mijn PC , toen ik op youtube een filmpje aan het kijken was en deze op 720 pixels had gezet.

  De andere keer is vandaag en bevroor mijn computer zo raar , dat internet explorer 9 nu niet meer normaal doet. Als ik een nieuw tablad open krijg ik : Meest bezochte websites te zien maar hier komen mijn meest bezochte websites niet meer in. Ik had voor deze 2e crash minecraft ,internet explorer 9 en skype open .
  Ik heb geen flauw idee of deze crashes nou komen door mijn videokaart . Zins de 1ste crash van deze week is het mij ook opgemerkt dat Windows de logboeken niet meer bijhoud.

  Hopelijk kan iemand mij hierbij helpen? vind het echt een heel raar fenomeen.
 • Lijkt wel of er iets met je Windows-installatie aan de hand is. Anders moet je eens scannen met Hijackthis en een log plaatsen in Privacy & Security. Daar kunnen ze je verder helpen met een eventueel malware probleem.
 • Je kunt in internet explorer eens alle tijdelijke bestanden en de geschiedenis verwijderen. Als daar mogelijk iets beschadigd is door een crash, zou dat je problemen met msie kunnen oplossen.

  Crashes kunnen veel oorzaken hebben. Veel voorkomend zijn warmte, soms door stofophoping, defecte schijven, en defect geheugen. Qua software kun je inderdaad aan malware denken, maar ook aan rotte drivers, ondeugdelijke installers, etc. Registry cleaners, systeem optimizers en dat soort troep, kan ook grote problemen veroorzaken.

  Denk eens na over wat je onlangs aan je systeem veranderd hebt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je rotte software of drivers hebt geïnstalleerd. Of dat je bepaalde systeeminstellingen hebt veranderd.
 • Wellicht zou je ook nog kunnen vermelden om welk merk/type PC het gaat. En of Windows 7 er origineel opstond. Als er origineel Windows Vista was voor-geïnstalleerd, had je dan wellicht een upgrade installatie gedaan, in de plaats van een schone Windows 7 installatie? Check ook nog op de site van Microsoft deze Windows Troubleshooting.
 • Het gaat om de PC : Qmotion diamondline 6068 . Er stond oorspronkelijk windows 7 met recovery software erop. Maar door veel crashes toen was hardeschijf nogal kapot. Nieuwe hardeschijf werd geinstaleerd met de bijgeleverde sleutel van mijn pc kast. Ik had een keer eerder te horen gekregen dat er virussen op konden staan . Abraham had het toen voor mij nagekeken , Dus voor de geinteresseerde dit topic : http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=216332

  Ik had een aantal weken terug mijn hardeschijf met de Windows tool gedefragmenteerd . Windows werd er wel sneller van , maar daarna niks veranderd . Kreeg afgelopen week voordat de 1ste crash kwam ruzie met mijn ati videokaart omdat hij de nieuwe driver niet instaleerde. Lijkt mij een foutje in die update te zijn. Heb voor de rest echt niks veranderd
 • Dan kan je misschien je drivers van je videokaart deïnstaleren en herinstalleren. Misschien dat je probleem daarmee opgelost is.
 • Ik heb op google ook dit gevonden :

  http://www.pcworld.com/article/243190-2/how_to_repair_a_corrupt_windows_7_installation.html

  maar raak je dan je geinstaleerde programma's kwijt? heeft iemand ervaring hiermee? . Zal ook wel een topic maken in Privacy & Security
  Om te kijken of mijn pc wel schoon is .
 • Als je dat doet, zouden je geïnstalleerde programma's in principe behoren te blijven werken. Echter staat het op dezelfde site waarna jij linkt iets uitgebreider http://www.pcworld.com/article/243190/how_to_repair_a_corrupt_windows_7_installation.html Dan doel ik vooral op deze passage [quote:49ff692ae6] Performing a repair installation should be your last resort, and you should consider it only if you have already removed spyware from your PC, reinstalled your drivers, and unsuccessfully tried to restore from an earlier (working) version of Windows 7 using System Restore. [/quote:49ff692ae6]

  Ik vond ook nog een ander topic van jou Computer crasht elke keer. Was dat temperatuur probleem wel goed opgelost?
  [quote:49ff692ae6="Whitehawk"]Zal ook wel een topic maken in Privacy & Security
  Om te kijken of mijn pc wel schoon is .[/quote:49ff692ae6] Waarschijnlijk kun je beter eerst een Privé Bericht sturen naar Abraham54, zodat hij zo nodig je topic kan verplaatsen.
 • Het hitte probleem lossde zichzelf op . Sorry vergat ik te zetten in het topic. Ik heb vandaag weer eens een Windows foutcontrole uitgevoerd hij heeft niks vervangen .

  Het probleem met internet explorer heb ik opgelost door het advies van gerben gevolgd te hebben. :D
 • Hoi, is dit nog steeds die Q-Motion PC?
 • Ja :( . Maar ik noem het toch maar een pc met steeds een terug komend probleem. Het komt bij mijn huisgenoten in huis de keel uit, en mij helemaal . Die kunnen het horen als ik beetje vloek in mijn slaapkamer waarneer zoiets steeds gebeurt.
 • In jouw vorige topic schreef je dat alles op de processor na al eens vernieuwd is.

  Laten we nu eens eerst kijken om welke hardware het zo al gaat.

  [b:3ce833ccc6]Welk programma[/b:3ce833ccc6]:
 • Toen ik deze pc gekocht had http://www.asus.nl/Motherboards/Intel_Socket_1366/P6T_SE/#overview
  En een 1,5 TB hardeschijf .
  ATI hd radeon 4670 deze werd vervangen door de zelfde .
  6 gigabyte ddr 3 geheugen was volgens mij ook vervangen door de zelfde.
  Ook nog het moederbord batterijtje .
  En ook een Antec 550 watt voeding . Die werd ook vervangen door de zelfde.

  En dit is het nu : http://speccy.piriform.com/results/ifjykDOuciSBDm7V1Z3fHZJ
 • Indien jouw Windows nog steeds dezelfde is, welke werkt met de drivers van het vorige moederbord, kan dat de oorzaak van de problemen zijn.

  Bezit je een originele Windows 7 installatie CD?
  Zoja dan Windows opnieuw installeren en daarna de drivers van het huidige moederbord: http://www.asus.nl/Motherboards/Intel_Socket_1366/P6X58DE/#download

  En via http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.37&contentType=KB+Article&ostype=&keywords=&items=20 haal je de driver voor de videokaart ATI Radeon HD 4600
 • Ik heb volgens mij alle drivers op de PC staan. Als ik bijvoorbeeld de chipset wil instaleren . Zegt hij dat de versie op mijn computer nieuwer is dan de gene van het internet.
 • Hoe dat kan weet ik niet, maar ik bedoel ook niet dat je in jouw huidige Windows die drivers installeert, maar dat je een Windows 7 HP installatiedisk probeert te verkrijgen zodat je een schone installatie daarmee doet en vervolgens de juiste drivers daarin installeert.

  Dan moet feitelijk daarna Windows zonder problemen kunnen draaien.
  Overigens: wie heeft de huidige versie van Windows 7 geïnstalleerd op 25 February 2011?
 • Oke. Ik niet in iedergeval, de Computer winkel. Volgens mij hadden ze toen ook de drivers van het nieuwe moederbord geinstaleerd.
 • Dat laatste moet feitelijk dan ook zijn gebeurd.

  En wat namelijk ook gebeurd is, is dat jij dus nu de recoverypartitie kwijt bent, die oorspronkelijk met je PC op de HD is meegeleverd.

  Dus zou je in principe recht hebben op een nieuwe installatiedisk van Win 7!
 • Ja, ik zal als het bevriezen blijft doorgaan de nieuwe instalatie wel uitgaan voeren.(dan regel ik wel een instalatie cd ) Voordat ik bijvoorbeeld de zognaamde upgrade ga uitvoeren , zou ik ook wel eens willen weten of dit bevriezen komt door weer een virus . Is het dus ook mogelijk dat u mijn windows controleerd op virussen? .
  :D
 • Laten we dan nu eerst eens een goed overzicht verkrijgen:

  [b:8faa0e6e21]Welk programma[/b:8faa0e6e21]:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.