Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spam blokkeren

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Sinds een tijdje krijg ik van een site een paar spam-mails/dag. Van een andere een keer per week. Ik ga daar nooit op in.
  Hoe kan ik die definitief de nek omdraaien? Het is religieus gezever uit Brazilië.
  Ik krijg van mijn server de melding van die spamsites via een Email. Die geeft niet aan hoe deze kunnen worden geblokkeerd, alleen hoe je ze kunt inlezen op je mail account.
  perloc
 • Nummer één van de top ergernissen!
  Die melding die naar je zegt aangeeft dat het spam is, geeft je [u:b26f2539e2][b:b26f2539e2]DE[/b:b26f2539e2][/u:b26f2539e2] mogelijkheid om er definitief geen last meer van te hebben. Deze zal ongetwijfeld een steeds eender kenmerk hebben (een paar trefwoorden waaronder spam). Elk e-mail programma heeft de optie berichtregels en daarmee is het uiterst eenvoudig om een berichtregel te maken zoals:
  Als de titel de woorden nnnnnnn bevat ..
  Verwijder dan het bericht.

  Als het trefwoord in de titel van het bericht voorkomt, dan is het zelfs mogelijk om het al te wissen op het moment dat het nog op de server staat, dus voor dat je het binnenhaalt.
 • Bedankt voor antwoord.
  In OE kan ik dit niet blokkeren, want het is een quanrantaine bericht (mail) van mijn server.
  Ik ben op de server gaan kijken en er is daar inderdaad een mogelijkheid om "iets" (trash in mijn geval) te doen met bepaalde ontvangen mails.
  Dat heb ik geactiveerd.
  Eens kijken of het nu afgelopen is.
  perloc
 • Het is ook niet [i:3a933eb42b]blokkeren[/i:3a933eb42b], maar [i:3a933eb42b][u:3a933eb42b]verwijderen[/u:3a933eb42b][/i:3a933eb42b] op basis van berichtregels, menu Extra/Berichtregels/E-mail. Ik heb nu nooit meer spam, maar toen ik dit nog wel kreeg (op mijn vorige adres) heb ik met succes, ook in O.E. honderden trefwoorden met succes bestreden.
 • in mijn vorige besturingssysteem met XP had ik een (wat oudere, maar toen nog gratis ) versie van Mailwasher. Die meldt zich meteen als er nieuwe post is, en "kijkt"dan bij de webserver. Bovendien wordt er dan ook al ernstig geselecteerd op rommel of onbekende afzenders, zowel door mailwasher als door jezelf. Pas dàn: open Outlook Express, et voilà: schone post.
  Momenteel heb ik W 7 en wacht even tot ik door glasvezel helaas een nieuw emailadres moet gebruiken. Dan hoop ik mailwasher weer in te kunnen stellen. Er zijn ook andere soortgelijke progjes, maar die ken ik niet.
  Spam, Trojans etc. hoeft dus nog maar nauwelijks binnen te komen op die manier.
 • f.j.stols, Je krijgt binnenkort een nieuw e-mailadres? Met wat beleid hoef je dan helemaal nooit meer last van spam te hebben. Die hele Mailwasher of welk ander programma dan ook kun je dan achterwege laten.
  Dit is al een aantal jaren mijn ervaring.
 • dat ziet er mooi uit: maar wat moet ik dan doen of laten als je schrijft "met wat beleid"? Momenteel gebruik ik Outlook 2003 (heb Office 2007 op de plank liggen, maar maakt dat wat uit?).
 • Ik was in de veronderstelling dat het wel duidelijk zou zijn wat ik bedoelde met "wat beleid".
  Welnu, ik bedoel hiermee het met beleid omgaan met je nieuwe e-mailadres. Zoals dit niet aan iedereen verstrekken als het niet strikt nodig is. Want hoe je het ook wendt of keert, dat je spam ontvangt, betekent simpel dat een stel idioten je adres ergens hebben opgepikt waar het zomaar voor het grijpen lag.

  1. Vermeld dus b.v. nooit openlijk je adres op een forum. Ook al hebben de meeste forumbeheerders dit in tegenstelling tot vroeger dit dichtgetimmerd, het is gewoon onnodig.
  2. Kies niet een adres dat uit maar weinig letters en cijfers bestaat. Ooit maakte ik voor heel tijdelijk een alias aan van maar drie letters. Het adres werd al gespamd voordat ik er iets mee had gedaan.
  3. Gebruik min of meer random hoofd- en kleine letters doorelkaar en gebruik niet alleen maar namen van vrouw en kinderen, vooral niet als ze alledaagse namen hebben zoals Annie of Jan.
  Kortom, voorkom dat je adres gemakkelijk is te raden door een machine.
 • J.de Boer en f.j.stols: ik krijg geen spam rechtstreeks binnen maar een melding van de Server dat spam in quarantaine is gezet.
  Ik heb op de Server zelf spam-mail-adressen opgegeven om in de "trash" te stoppen, maar helaas, dat werkt niet, want bij openen daarnet van mijn OE kwam weer vrolijk een spam binnen.
  Ik zal eens kijken of ik die rechtstreeks in OE kan blokkeren, (ehhh… verwijderen niet JdeB?) want deze komt rechtstreeks binnen. Maar de grote hap komt (kwam???) via een quarantaine bericht binnen.
  perloc
 • Perloc, ik kan je hier niet een eenduidig antwoord op geven, omdat ik letterlijk nooit meer spam krijg.
  Inderdaad zijn dat blokkeren en verwijderen verschillende zaken, want dat laatste is meteen definitief, zonder dat je er zelf iets van merkt (dus alleen geschikt voor “zeker weten”;), het andere gaat nog via de map Verwijderde items en geeft je alsnog een boel werk als het er veel zijn.
 • Vanmorgen geen spam, maar er zijn nog geen 24 uur verlopen.
  Ik heb (had) last van twee soorten spam: direct in de mail box en via een melding van quarantaine.
  De directe heb ik als verwijderen aangemeld in OE.
  Die via quarantaine op de Server.
  Dus het is nu afwachten……
  Ik kom terug als het weer mis gaat.
  Dank voor assistentie.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.