Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

phishing door "Microsoft beveiliging"

Anoniem
f.j.stols
6 antwoorden
 • Niet bij mij maar bij een nu angstig geworden kennis elders in het land. Gelukkig heeft ze geen adviezen e.d. voor "beveiliging " opgevolgd van die Engelstalige meneer uit een ver land, maar ik vraag mij af of ik haar iets kan adviseren wat betreft: inloggegevens bank wijzigen, een online scanner, MBAM, een HJTlog of zoiets?
 • Eigenlijk is er maar één advies: Niet op reageren.
  Maar dat zal je zelf ook al hebben bedacht. Daarnaast zou je die persoon een lesje in logica kunnen geven, te weten in het feit dat dergelijke berichten, ongeacht of ze per e-mail of telefonisch komen. per definitie altijd oplichterij als achtergrond hebben. En al helemaal als een en ander ook nog in gebrekkig Nederlands plaats vindt. Maar ook zonder dat, er wordt officieel [b:5d84c91eb5]NOOIT[/b:5d84c91eb5] naar deze gegevens gevraagd, ook [u:5d84c91eb5][b:5d84c91eb5]niet soms[/b:5d84c91eb5][/u:5d84c91eb5]!

  Meer is hier eigenlijk niet over te zeggen.

  Edit:
  Zo'n telefoontje zegt helemaal niet dat die persoon wat van je weet behalve je telefoonnummer (niet zo moeilijk dunkt me). Ze heeft toch ook niets prijs gegeven?
  Alle maatregelen die je noemt zijn voor deze situatie dan ook gewoon overbodig.
 • Dit soort telefoontjes zijn al vaker gebeurd.
  Het zal interessant zijn te weten hoe die buitenlanders, die namens Microsoft opbellen, aan hun gegevens komen.
  Ik vermoed zelf dat de opgebelden online te vrijgevig zijn geweest met het verstrekken van gegevens.
 • moii zo, als zij inlogt op deze webpage kan zij hier ook kennis van nemen. Alvast H.D. fjs
 • [quote:9306766eff="Abraham54"]Dit soort telefoontjes zijn al vaker gebeurd.
  Het zal interessant zijn te weten hoe die buitenlanders, die namens Microsoft opbellen, aan hun gegevens komen.
  Ik vermoed zelf dat de opgebelden online te vrijgevig zijn geweest met het verstrekken van gegevens.[/quote:9306766eff]Dat vrijgevig met gegevens hoeft niet eens. Een willekeurig nummer uit de telefoongids is al voldoende. In feite hoeven ze helemaal niets te weten buiten je telefoonnummer.

  Phisher: Ik heb een dringend advies voor u, over de beveiliging van uw bankrekening bij eh, even kijken bij wat is het ook al weer ……? Even kijken, aarzel aarzel ……..
  De argeloze is dan heel behulpzaam en zegt b.v. ING ….
  En dan ben je al halverwege, je kunt nog afhaken en dan is er niets aan de hand. Maar met het feit dat iemand serieus bereid is te antwoorden is hij of zij al een heel eind op weg.
 • [quote:b66a21a55f="f.j.stols"]moii zo, als zij inlogt op deze webpage kan zij hier ook kennis van nemen. Alvast H.D. fjs[/quote:b66a21a55f]Je hoeft hier niet in te loggen om alleen maar te lezen…. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.