Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

IP Veranderen

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo ik had een vraag, ik heb pas een nieuwe computer (Ik weet zelf wel wat af van computers) en ik wil graag mijn ip veranderen. Het is een desktop en heeft geen wireless conectie maar gebruikt een ethernet cable die direct in de router gaat. Nu lukt het me niet om mijn IP te veranderen. Ik heb ipconfig/release en ipconfig/renew geprobeerd maar de IP blijft hetzelfde. ik heb geprobeerd de routen 5 minuten uit te doen maar niks help. Ik wil dit graag doen voor veiligheid en ook omdat ik soms wat programs aan het leren ben wil ik ook graag kunnen om dagelijks mijn ip te kunnen veranderen. Het maakt me niet uit of het met een programma is of via de CMD op de computer of wat dan ook.

  Bedankt!

  -Luke
 • Het publieke IP-adres wat je van je provider krijgt en zichtbaar is vanaf internet kun je (nagenoeg) niet veranderen. Dit wordt door de provider toegewezen, al dan niet via DHCP. Het lokale IP-adres wat je computer heeft (waarschijnlijk iets met 192.168.x.y) en wat niet zichtbaar is vanaf internet omdat je achter een router zit wordt toegewezen door de DHCP-server van je router. Dit zal niet veranderen met ipconfig/release en ipconfig/renew omdat je met /release het IP-adres vrijgeeft, en je na /renew van de DHCP-server het eerstkomende vrije IP-adres krijgt. En dat is het adres wat je net zelf hebt vrij gegeven. De enige methode om lokaal een ander IP-adres te krijgen is door een vast, zelf in te voeren IP-adres toe te wijzen aan je netwerkkaart. Aangezien je zelf wel wat van computers weet kun je zelf wel uitvogelen hoe e.e.a. in z'n werk gaat.
  Ik zou echter niet weten hoe dit je veiligheid zou vergroten.
 • Je IP-adres veranderen heeft niet zoveel zin op een lokaal netwerk. Aan de buitenkant kan je het zelf niet veranderen, dus dat heeft ook geen zin. Beste is om een eigen router er tussen te zetten en die zo in te richten dat je niet meer te zien bent vanaf internet. Hoe dit moet verschilt van router tot router, even door de opties bladeren/handleiding lezen en je komt er wel uit.
 • Waarom een extra router? Er is reeds een router aanwezig en het lokale IP-adres is zowiezo niet zichtbaar en bereikbaar vanaf internet als de beveiliging van de router en PC correct zijn ingesteld.
 • Je kunt ook hier naar toe gaan en vanaf een ander IP adres werken, maar of dat legaal is ??

  http://www.mijn-ip.net/
 • [quote:c2a2bbaa9c="Hans60"]Waarom een extra router? Er is reeds een router aanwezig en het lokale IP-adres is zowiezo niet zichtbaar en bereikbaar vanaf internet als de beveiliging van de router en PC correct zijn ingesteld.[/quote:c2a2bbaa9c]

  Dat klopt, maar je kan je router (en dus je hele netwerk) ook redelijk onzichtbaar maken op het internet. Het externe ip-adres word altijd wel mee gestuurd als je communiceert, dat kan je niet voor komen. Maar je kunt wel voorkomen dat mensen scan dat je online bent, etc.

  .
  Hoeft geen extra router te zijn, maar wel 1 die je volledig in eigen beheer hebt, dit is vaak niet het geval bij een router geleverd word door een provider.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.