Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Secunia PSI werkt niet meer??

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Ja heb de versie 2 en 3 geprobeerd op verschillende pc's maar krijg geen contact. Blijft hangen of geeft een fout melding.

  De online versie werkt gelukkig wel al moet je deze via Internet Explorer laten werken.

  Iemand enig idee wat er aan de hand is.
 • Hoelang heb je gewacht? Want ik heb wel gehad dat je behoorlijk lang moet wachten, voordat er iets zichtbaar wordt. Ondertussen is het programma dan wel aan het scannen.

  Overigens gebruik ik secunia psi niet meer. Filehippo updater is een veel lichter programma en doet hetzelfde of meer, afgaande op scanresultaten. Na gebruik van filehippo is volgens psi alles up to date. Intussen al tientallen keren geprobeerd.
 • Hmm nu werkt versie 3 wel. In de ochtend had ik dus een melding dat die geen contact kon krijgen. Terwijl alles het gewoon deed. Bij versie 2 bleef deze hangen op de laatste 2 blokjes verder niets meer.

  Weet inderdaad dat het wel eventjes kan duren.

  Voor betreft de Filehippo updater wel mooi ja maar das alleen voor programma's niet voor het systeem jammer genoeg.
 • Voor het systeem heb je windows update, wat normaliter de boel automatisch up to date houdt. Daarvoor zou ik iig nooit op een extern programma vertrouwen.

  Nu ik er even over nadenk, herinner ik me wel dat secuna vond dat windows geüpdatet moest worden. Om vervolgens te linken naar niet bestaande updates, of windows update zelf. Kon ik al wel wat installeren, dan kreeg je de volgende keer doodleuk weer dezelfde melding te zien. Wat niet ongewoon is met dergelijke software, maar dat is weer een ander verhaal.

  Edit: net nog even de nieuwste psi geprobeerd. Ziet ook nu geen updates, zowel voor windows als programma's. Hij ziet wel diverse programma's, die er helemaal niet op staan, en programma's als up to date, terwijl er nieuwere versies van bestaan.
 • Net als Gerben gebruik ik ook nu Filehippo updater (al een hele poos)

  en naar alle tevredenheid. Het past aan elke computer (wat er op staat van progamma’s).

  En wat Windows update betreft, dat komt wel automatisch erop.
 • Tja als ik dit dan weer lees bij filehippo.

  Please note that not all programs are supported.

  Sorry dan liever Secunia die wel alles pakt. Als die goed werkt. En je kan er zelf nu ook programma's aan koppelen die met deze controle up-to-date zal mee lopen.
 • Ik draai hier ook PSI 3. Ik ervaar hier hetzelfde als gerben. Ik heb 'm handmatig laten scannen. Alle programma's zouden up-to-date zijn. Dit terwijl ik nog Avast Antivirus 6.x draai. En van die PSI 3 draai ik nog steeds bèta 3. Ik heb al even via Google gezocht. Maar er nog niets over gevonden.

  Het gaat hier echter om een ruim tien jaar oude pc met onder andere XP SP3 Home, die ik alleen nog gebruik voor (alfa/bèta) tests. Waaronder Ubuntu Linux.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.