Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

traag afsluiten

Anoniem
Abraham54
6 antwoorden
 • Hallo,
  Als ik mijn computer afsluit dan duurt het ontzettend lang voordat deze daadwerkelijk uitgaat (3 min of meer). Zelf vermoed ik dat er ergens op de achtergrond een programma meedraait wat het trage afsluiten veroorzaakt.
  Hoe kom ik er achter wat er werkelijk aan de hand is?

  groet,

  Sjors.
 • Hallo Sjors, dat gaan we dan maar onderzoeken.

 • Hallo Abraham,
  Helaas heb ik de komende tijd weinig tijd om het bovenstaand advies te proberen. Dit laat dus nog even op zich wachten. Zodra ik de beide programma's heb laten werken meld ik het je zsm.
  Alvast bedankt voor je advies en hulp.
  groet Sjors.
 • Hallo Abraham,

  Ik heb inmiddels de ingewanden van mijn computerkast vernieuwd. Incl. nieuwe processor met moederboard en een SSD schijf. Hierop heb ik Windows 7 geïnstalleerd. Werkt perfect en vooral snel.

  Bij dezen nog hartelijk dank voor je moeite om mijn probleem op te lossen.

  groet sjors.
 • Kijk aan, een "chirurgische" ingreep dus.
  Wil je weten of het qua beveiliging ook goed zit doe dan het volgende:

  download naar je bureaublad [b:82a7e5f7dc].
  [list:82a7e5f7dc][*:82a7e5f7dc] Klik/dubbelklik op [b:82a7e5f7dc]SecurityCheck.exe[/b:82a7e5f7dc] en let op de instrukties in het zwarte venster.
  [*:82a7e5f7dc] Een Kladblok document genaamd [b:82a7e5f7dc]checkup.txt[/b:82a7e5f7dc] dient automatisch open te gaan; sluit dit document via opslaan op het bureaublad.
  [*:82a7e5f7dc] Indien een van je veiligheidstools rapporteert, dat DIG.EXE het internet op wil, sta dit dan toe.[/list:u:82a7e5f7dc]
  Post de inhoud van [b:82a7e5f7dc]checkup.txt [/b:82a7e5f7dc]in je volgende post.

  En ik wil je wijzen op een buitenkansje: http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=99605
 • Hallo Abraham,

  Ik zou nog goed enkele tips over mijn chirurgische ingreep kunnen gebruiken.
  Eerst even voor alle duidelijkheid: naast een nieuw moederboard met een A8 processor heb ik een SSD van Samsung 830 series geplaatst met een "gewone" harde schijf van WD 1TB en DDR3 geheugen van 8GB.
  De SSD schijf is de C:\ schijf met Windows 7. De gewone schijf (D:\) gebruik ik voor de data en verdere opslag. Om de SSD schijf zo weinig mogelijk te laten schrijven heb ik de TEMP en de TMP files van zowel de gebruikers- als de systeemvariabelen verplaatst naar de D:\ schijf.
  Wat mij verbaast is dat er in de map C:\Users\Naam\AppData\Local\ lege bestandsmappen, bestaande uit lange getallenreeksen, worden aangemaakt en dat daar steeds meer van deze mappen bijkomen.
  Hetzelfde gebeurt in de mappen C:\Users\Naam\AppData\LocalLow\Mocrosoft\CryptnetUrlCache\Content en …MetaData. In de laatste 2 mappen worden lege systeemmappen aangemaakt.
  Hoe kan ik het aanmaken van deze voor mij mysterieuse mappen voorkomen, moet ik ze wissen/verplaatsen of kan ik ze gewoon laten staan? De bestanden worden dan natuurlijk wel steeds groter. En het schrijven naar de SSD blijft ook continue doorgaan wat natuurlijk niet bevordelijk is voor de levensduur hiervan.
  Dan nog een paar vragen:
  1. Is het zinvol en verstandig om een Ramdisk aan te maken voor de tijdelijke internet bestanden en voor de TEMP en TMP files van de omgevingsvariabelen?
  2. Moet er voor de gewone D:\ schijf ook een wisselbestand worden ingesteld?
  3. Moet SSD Tweakers.exe regelmatig worden gebruikt?

  Zo te zien kan ik nog best wat goede raad gebruiken. :oops:

  Alvast bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.