Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraagje voor Abraham

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Nee, ik heb geen probleem meer met Avast maar dat komt omdat ik het na het regelmatige krijgen van het BSOD scherm heb verwijdert!
  Na veel zoekwerk kwam ik er achter dat Avast hier aan ten grondslag lag dus dan lijkt het mij logisch dat je de boosdoener er af gooit en op zoek gaat naar iets anders.
  Er wordt weliswaar een oplossing aangedragen https://support.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1454
  maar naar mijn mening zou een update van Avast dit probleem moeten verhelpen zonder deze, door mij niet geheel begrepen, quasi oplossingen te moeten komen. Ik vind het enigszins vreemd dat als je een Ned-talig programma gebruikt je door hun veroorzaakte problemen van een Engels talige site moet halen. Waarom zou je anders voor een Ned-talig programma kiezen. Ik gebruik Avast al enige jaren naar tevredenheid maar dit soort zaken storen mij behoorlijk. Vandaar mijn vraag wat een geschikt alternatief was, desnoods een betaalde variant.
 • gerard1944 schrijft: [i:730956c8ea]maar welke is dan na Avast de beste gratis, of eventueel betaalde scanner. Zeker als het gaat om herkenning van gevaren maar ook qua systeembelasting.[/i:730956c8ea]
  Kort door de bocht denk ik dat degene die het toetsenbord bedient boven aan het lijstje staat, want die geeft "iets" toestemming om uit te voeren.
  Uiteraard zijn er nog volop mogelijkheden om besmet te worden en daar is dan o.a. Avast voor, wel geupdated.
 • Mijn uitleg en de reactie van gertcornieuw hebben elkaar denk ik tijdens het verzenden gekruist. Natuurlijk heeft hij gelijk als hij stelt dat de toetsenist de belangrijkste veroorzaker van veel dingen is, maar om ook eens kort door de bocht te gaan: als de gebruiker alles zou kunnen voorkomen was een virusscanner cq. firewall waarschijnlijk overbodig! Waarmee ik wil zeggen dat iedereen een bepaalde vorm van beveiliging op zijn of haar pc nodig heeft en vervolgens op zoek is naar de beste en de financieel relatief gunstigste oplossing. Ik vind dus de opmerking niet echt veel hout snijden als iemand als ik problemen ondervind met programma A en aan een terzake deskundige vraag of er wellicht ook een programma B met ongeveer dezelfde faciliteiten beschikbaar is.
 • Ik weet niet hoe goed jij de Duitse taal begrijpt, maar ik leid je nu naar een PDF-dokument "File-Detection Test September 2012" van AV-Comparatives:

  http://av-comparatives.org/images/docs/avc_fdt_201209_en.pdf
 • Ik heb sinds enkele dagen een nieuwe laptop (Windows 8) en heb daar zoals gebruikelijk Mc Afee van verwijderd en Avast geïnstalleerd. Het verwijderen van McAfee ging al niet zonder slag of stoot maar nu heb ik ook een probleem met Avast. Ik kreeg rare foutmeldingen en kwam er na lang zoeken achter dat het hier om Avast ging. Iets over aswnet.sys, en dit is gerelateerd aan Avast. Nu is mijn vraag: Geeft Windows Defender voldoende bescherming, de recensies zijn aardig gunstig volgens mij, of adviseer je een andere virusscanner? En zo ja, welke. Bij voorkeur een gratis variant.
  Alvast bedankt voor je advies.
 • Hallo Gerard, ik vermoed dat er een conflict is tussen Avast en achtergebleven McAfee-bestanden.

  Gebruik daarom nu eerst het [b:030ef7dd53]McAfee Consumer Product Removal Tool[/b:030ef7dd53].
  Dat doe je in Veilige modus.
  Zie daarvoor desnoods: http://users.telenet.be/marcvn/spyware/veilige-modus.html

  In Veilige modus start je het tool door rechtsklikken daarop en kiezen voor "Als administrator uitvoeren".

  Is het verwijderen gedaan, mag je weer naar het gewone bureaublad opstarten.

  Doe dan het volgende:

  [b:030ef7dd53]Welk programma[/b:030ef7dd53]:
 • Abraham,
  Bedankt voor je reactie. Dit was overigens het probleem wat ik bedoelde met het verwijderen van McAfee. Als je het via Programma.s of via AppRemover verwijderd dan heb je nadien geen internet verbinding meer. Verwijder je het met MCPR dan gaat het wel goed.

  Het andere is overigens geen conflict met overblijfselen van McAfee, maar een bekend Avast probleem i.c.m Windows 8 Pro. Zie:http://forum.avast.com/index.php?topic=107811.0 Je had misschien niet gezien dat het hier Windows 8 betrof omdat er o de een of andere manier een smiley op de plaats van de '8' terecht is gekomen.
  Vervolgens blijft natuurlijk de vraag of de aangedragen oplossing ook geschikt is voor de Ned-talige versie.

  Omdat ik goede recensies las over het ingebouwd Windows Defender dacht ik dat dit wellicht voldoende bescherming bood waardoor Avast overbodig werd.
 • Windows Defender in Windows 8 is dus Microsoft Security Essentials.
  En helaas: die MS antivirus is het laatste anderhalf jaar steeds meer in ranking gedaald als het om virusherkenning gaat.
  Avast 7 behoort daarbij wel tot het beste onder de gratis antivirusscanners.

  Overigens is Windows Defender in Windows 8 via Services op Uitgeschakeld te zetten!
 • OK, bedankt, maar welke is dan na Avast de beste gratis, of eventueel betaalde scanner. Zeker als het gaat om herkenning van gevaren maar ook qua systeembelasting.
 • Na Avast zijn AVG 2013 Free en AVira Free gelijkwaardig - maar Avast blijft de nummer 1.


  Weet ook dat AVG er voor zorgt, dat het opstartproces langzamer wordt.
  Met Avast is het daarentegen snel (eigen ervaringen).

  Want nu een vraag aan jou: heb je nog steeds problemen met Avast?
 • Bedankt, een interessant artikel. Alleen heb ik er weinig "Duits" aan kunnen ontdekken.
 • Inderdaad, ik was vergeten dat de dokumenten betreffende de tests zowel in de Engelse- als ook de Chinese taal worden verstrekt.

  Maar ik denk dat je er je voordeel mee kan doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.