Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

welke virusscanner?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Hallo,

  Ben op zoek naar een (gratis) virusscanner.
  Heb op dit moment AVG Antivirus 2013 Gratis geïnstalleerd.
  Ben ook naar Eset antivirus aan het kijken, maar lees er geen goede berichten over op de consumentenbond site.
  Wat is op dit moment de beste betaalde of gratis antivirusscanner?

  Zijn er ook antivirusscanners waar je met 1 licentie meerdere pc's kan installeren?

  Rene4u
 • Abraham54 kan je vraag beter beantwoorden dan ik. Enkele weken geleden heb ik me in deze materie verdiept omdat er een banking trojan op mijn computer actief was.

  Er zijn diverse testen en elke test kijkt naar andere aspecten van een programma waardoor er een verschil in beoordeling is. Geen enkel pakket bestrijdt al het kwaad dat o[ de computer afkomt, als ik de testen mag geloven.

  Kijk ook eens welk pakket je provider aanbiedt, Zoek de sterke en zwakke punten van dat programma op. Wat ik nu zeg, klinkt een beetje oneerbiedig, maar geloof niet alles wat sommige gebruikers over een bepaald programma melden. Onderzoek het zelf.
 • Avast is bij mijn weten de beste, maar AVG is ook vrij goed. Overigens biedt de huidige generatie antivirussen betrekkelijk weinig bescherming tegen de nieuwere malware, dus gewoon goed de boel in de gaten houden en regelmatig backups maken.
 • [quote:150544d725="Rene4u"] Ben ook naar Eset antivirus aan het kijken, maar lees er geen goede berichten over op de consumentenbond site. [/quote:150544d725] Had je dan ook deze info al gecheckt http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/internet-en-software/virusscanners/
 • [quote:de01ac47ae="gerben"] Overigens biedt de huidige generatie antivirussen betrekkelijk weinig bescherming tegen de nieuwere malware, [/quote:de01ac47ae]

  Avira doet, volgens deze test, niets tegen malware op finacieel gebied, zie:

  http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/online_payments_threats_report_matousec.pdf

  Sinds enkele weken heb ik Trusteer Rapport op mijn computer geïnstalleerd. Dit programma warschuwt vaker dan mijn anti-virus programma. Het betreft voornamelijk verbindingen die minder veilig zijn.
 • Avast 7 Free is momenteel de beste gratis antivirussoftware die verkrijgbaar.

  Wil je veilig kunnen internetbankieren dan is de te betalen combinatie van Emsisoft AntiMalware met Emsisoft Online Armor een van de allerbeste combinaties.

  Ook de betaalde versie van Avast 7 Internet Security is dan een aanrader.

  In dit licht van te betalen beveiligingssoftware gezien, vallen alle andere toepassing toch deels door de mand - ook Trusteer!
 • [quote:17594605a8="Abraham54"]Avast 7 Free is momenteel de beste gratis antivirussoftware die verkrijgbaar.

  Wil je veilig kunnen internetbankieren dan is de te betalen combinatie van Emsisoft AntiMalware met Emsisoft Online Armor een van de allerbeste combinaties.

  Ook de betaalde versie van Avast 7 Internet Security is dan een aanrader.

  In dit licht van te betalen beveiligingssoftware gezien, vallen alle andere toepassing toch deels door de mand - ook Trusteer![/quote:17594605a8]

  Is Avast veel beter dan AVG Internet Security 2013?
  Ben je met een compleet pakket "Internet security" voldoende beschermt?
  Heb wel een aantal testen inmiddels gezien op internet van Kaspersky en Bitdefender. De ene test laat zien dat Kaspersky de beste beveiliging heeft, de andere test laat vervolgens weer zien dat Bitdefender het beste is. Moeilijk om te kiezen. Vooral als al die tests ook nog eens verschillend van aard zijn, is het moeilijk te vergelijken!
 • Je hebt de betaalde versie genomen.
  Betaald of als shareware?

  In ieder geval is die versie redelijk goed.
 • [quote:9fab021896="Abraham54"]Je hebt de betaalde versie genomen.
  Betaald of als shareware?

  In ieder geval is die versie redelijk goed.[/quote:9fab021896]
  Heb nog niets gekocht, heb op dit moment de gratis versie van AVG op de PC staan. Maar zoek een pakket wat de PC goed beschermt tegen allerlei virussen. malware etc…

  Zie hier de test resultaten;
  http://antivirus.be/index.php/antivirus-test-mei-2012-voor-windows-7
  http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
 • Indien je geld wil uitgeven dan is de combinatie die Emsisoft heeft de beste optie in mijn ogen.
 • [quote:0504ffe680="Abraham54"]Indien je geld wil uitgeven dan is de combinatie die Emsisoft heeft de beste optie in mijn ogen.[/quote:0504ffe680]

  Ik hoef niet persé een betaalde versie te hebben, als het maar goed is.
 • Als men niet wil betalen voor de software dan installeer ik avast antivirus free in combinatie met comodo free, ( bij het installeren van comodo wel het antivirus gedeelte uitzetten).

  Ik zelf gebruik emsisoft online armor firewall en emsisoft anti-malware.
  Gewoon op dit moment het beste wat er is.
  En ik had zelf vorig jaar met pasen geluk, toen koste ieder apart pakket van emsioft maar 8 euro voor een heel jaar.

  Emsisoft heeft ook een Nederlandstalige gedeelte op hun forum en die helpen vrij snel en goed.
 • En wil je met Avast 7 Free een niet zo moeilijk te configurende firewall gebruiken, dan is de PCTools Firewall Pro een goed alternatief.

  Helaas is de combinatie van Avast met de gratis versie van Emsisoft OnlineArmor niet mogelijk vanwege de door Avast gebruikte Sandbox, waarmee OnlineArmor niet compatibel is.
 • [quote:0776dce55c="Abraham54"]Avast 7 Free is momenteel de beste gratis antivirussoftware die verkrijgbaar. [/quote:0776dce55c] Wat vind je dan van het commentaar van de consumentenbond over Gratis virusscanners? Dus dat Avira Free Antivirus het beste beschermd van alle gratis scanners zou zijn. En erg gebruiksvriendelijk. Daarentegen zou Avast! Free Antivirus niet uitblinken in gebruikersgemak, en zou een onduidelijke interface hebben.
 • De Consumentenbond test de antivirusprogramma's echt niet zelf, maar interpreteert de testgegevens die ze gekocht hebben van één van de testlaboratoria.

  Tsja en wat kan je eigenlijk dan wel verwachten van zo'n bond waar op dezelfde manier dan naar AV-programma's wordt gekeken als naar bijv. wasmachines en koffiezetapparaten?
 • En wil je met Avast 7 Free een niet zo moeilijk te configurende firewall gebruiken, dan is de PCTools Firewall Pro een goed alternatief.

  Pctool firewall pro bestaat toch niet meer?

  http://www.pctools.com/product-eol/index/product/firewall/?ref=cm-c-eol-fw-ipmsg&utm_source=pct_cm&utm_medium=ipmsg&utm_campaign=cm-c-eol-fw-ipmsg&om_ext_cid=hho_em_pctools_en_fw-ipmsg_2012
 • Nog steeds te verkrijgen, wordt alleen niet meer apart geleverd als je de nieuwste versie wil hebben, dan krijg je automatisch de PCTools antivirus erbij.

  http://www.softpedia.com/get/Security/Firewall/PC-Tools-Firewall-Plus.shtml

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.