Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Problemen met scherm laptop

Anoniem
marja.bakker
11 antwoorden
 • [quote:e892102559="Rick Gimpel"]Voor je naar de PC winkel gaat. Kun je het eerst nog eens proberen met een volledige driver update. Daar zijn zat gratis progjes voor.[/quote:e892102559]

  Dat vind ik een verkeerd advies, omdat het een notebook betreft!
  Het is al vaker gebeurd, dat Windows in een notebook verruïneerd wordt, omdat een desktopdriver wordt toegepast!
 • Hallo,
  Ik heb fikse problemen met mijn laptop scherm. Heb een Toshiba Satellite P300, van eind 2008. Volgens de reparateur zou de inverter board stuk zijn. Ik heb de Toshiba helpdesk gebeld die vermoedt dat het aan de videokaart kan liggen. De ventilator draait namelijk ook als een gek bij de storing.
  Zelf hoop ik dat het een software probleem is want laatst kwam de melding "amdkmdap reageert niet meer en is hersteld". Via internet zag ik dat een update van windows Vista (32bit)de oorzaak kon zijn, KB952287 moest je er dan af halen.
  Nu ben ik een behoorlijke digibeet dus hoewel ik zelf probeer mijn laptop in orde te krijgen (reparatie moest nieuw scherm zijn, vond ik te duur en met extra scherm erbij werkt zelfs het laptopscherm!) vraag ik jullie om hulp.

  De storing is gekleurde dunne strepen op het scherm als tralies waarna starten vastloopt. Na start in veilige modus lukt een herstart prima. Eerst beeld op 'hulpscherm' en dan gewoon starten op laptopscherm. Bovendien doet de laptop dit niet altijd maar wel steeds vaker.

  Wie heeft een tip?
 • Ga maar naar een lokale PC-winkel - indien het enkel de inverter is - dan is dat nioet zo duur hoor!
  En laat dan je notebook dan meteen maar ontstoffen!
 • Voor je naar de PC winkel gaat. Kun je het eerst nog eens proberen met een volledige driver update. Daar zijn zat gratis progjes voor.
 • Ik heb al van Toshiba zelf drivers ontvangen, voor bios en scherm. Maar het kan zijn dat ik die (gelukkig?) niet goed heb geinstalleerd omdat alles bij het oude bleef. Inmiddels heeft Toshiba ook geadviseerd tot een totale recovery. Best een flinke klus omdat ik dan ook al mijn programma's opnieuw moet installeren. Hoe zien jullie de optie dat het de videokaart zou kunnen zijn?
 • Welnu, indien je bij de eerste opstart die strepen niet hebt, dan kan een recovery inderdaad voor de oplossing zorgen.

  Indien die strepen vanaf het eerste opstarten er al wel zijn, dan is het waarschijnlijk de inverter!
 • Ook een notebook heeft drivers nodig. Die haal je idd het beste bij de fabrikant. En hoezo verkeerd advies, ik heb niet gerept over een desktop.
 • Lees wat ik schreef!
 • Daar moet men wel mee oppassen ja. Maar als je zoals in dit geval naar de fabrikant gaat, dan mag je aannemen dat dat de beste manier is. Blijft het probleem nog steeds, kun je spreken over een eventueel defect. Maar omdat het om een notebook van 2008 gaat, denk je meestal eerst aan verouderde drivers.
  Garantie zit er niet meer op, dus probeer je het eerst met een update.
 • Tja, mijn laptop is een rare….. de ene keer start 'ie als een zonnetje (soms zelfs zonder hulp van het externe scherm), de andere keer start 'ie normaal maar dan alleen via het externe scherm, om de keer erna via het externe schem (laptopscherm blijft zwart) alleen maar steeds strepen te geven en vast te lopen. Ik vrees inmiddels dat het in de eerste plaats de inverter is die bijna de geest geeft. En een recovery zal daarna de laptop (hopelijk) weer helemaal in orde kunnen brengen.

  Eens?
 • Indien het een hardwarefout is, dan zal de recovery niet helpen.
  Indien het een softwarefout is, dan heb je waarschijnlijk baat erbij.

  Het kan mijn inziens eventueel zelfs te maken hebben met een losgeraakte verbinding, die de ene keer wel en de andere half kontakt maakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.