Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Java revisited?

Anoniem
lion
11 antwoorden
 • Browsend o.a. op een fotowebsite kwam ik dit tegen van Mozilla zelf
  https://support.mozilla.org/nl/kb/java-plug-in-gebruiken-om-interactieve-inhoud-weer-te-geven
  hoewel ik onlangs n.a.v. berichten alles van java verwijderd had, en ook mijn vrienden hierover had voorgelicht. Wat is wijsheid?
 • Firefox heeft zelf een Java-engine om Java-scripttoepassingen te kunnen uitvoeren.
  Fotosites zullen normaal gesproken hiermee goed werken, is mijn eigen ervaring - Java is in mijn Windows namelijk niet aanwezig!
 • De mijne ook niet. Maar je noemt hier Java en Javascript in één adem, terwijl dit toch beslist niet hetzelfde is?
 • [quote:e398091687="Abraham54"]Firefox heeft zelf een Java-engine om Java-scripttoepassingen te kunnen uitvoeren.[/quote:e398091687]
  Is het niet een javascript-engine om javascript uit te voeren?

  Ik heb ook geen java geïnstalleerd hier en zie ook niet in waarom je een online fotoalbum in java zou willen programmeren.
 • Java en javascript zijn twee totaal verschillende dingen, hebben behalve de naam, niets met elkaar te maken. Staat trouwens ook op de pagina aangegeven.

  Java wordt niet veel gebruikt. Maar heb je het nodig voor bepaalde sites, dan zou ik het installeren en in de browser uitschakelen. Kom je het dan tegen op een site, dan kun je java tijdelijk inschakelen. En dat alleen zolang je op die site bent.
 • Javascript is inderdaad iets anders en is hier b.v. te testen….
 • bij mij geeft alleen I.E. 6 balletjes; FF en Chrome blijft 2. Welke consequentie moet ik daar aan verbinden?
 • [quote:cff17588a2="f.j.stols"]bij mij geeft alleen I.E. 6 balletjes; FF en Chrome blijft 2. Welke consequentie moet ik daar aan verbinden?[/quote:cff17588a2]

  Naar mijn idee dat FF en Chrome geen Javascript aan boord hebben.
  Volgens mij (als iemand iets anders weet, hoor ik het uiteraard graag!) betreft dat hele Javascript een browser geörienteerde plug-in.
  M.a.w.: volgens mij moeten ook FF en Chrome van een Java(script) plug-in worden voorzien.
  Ik heb ook nog een XP systeem waar Opera op staat en een Win7 systeem waar tevens Chrome op staat. HIer zal ik die test ook eens op loslaten…..
 • Ik heb zelf ooit een programmaatje geschreven. Ik had het oorspronkelijk (lang geleden) als een soort oefening gemaakt in Basic. Inmiddels een beetje achterhaalde taal, en daarom later vertaald in puurJavascript. Loopt probleemloos via IE en FF.
  Op beide is dus Javascript geïnstalleerd, maar dat testje geeft bij mij ook met Firefox alleen maar twee stilstaande balletjes. Mijn conclusie dus dat dat testje alleen voor IE geschikt is, want daar werkt het wel.
 • Ik weet er het fijne niet van, maar zal m'n licht binnenkort eens opsteken bij een top webdesigner.
 • Ik heb het script op die site eens bekeken en het script is zo'n 13 jaar oud (de website is gemaakt op 3 mei 2000 met Frontpage 4.0). In het script wordt gecontroleerd of de browser "Netscape" is of een andere browser en op basis daarvan worden delen van het script wel of niet uitgevoerd. Dit script werkt waarschijnlijk alleen in IE en in Netscape.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.