Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Data stiekem gekopieerd?

Anoniem
Rumaro
6 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn vriendin is vanmiddag bij een computerzaak geweest omdat haar stroomadapter van de laptop het had begeven. Ik had haar al gewaarschuwd, laat de laptop niet achter, in verband met de gevoelige data op de harde schijf.

  De laptop werd mee genomen achter in de zaak. Eerst komt een melding dat ie weer draait en later vertellen ze, we gaan nog even een kleinere adapter proberen…. Ik kreeg dit via SMS te horen en heb direct mijn vraagtekens erbij gezet.

  Vervolgens komen ze terug en vragen ze om het wachtwoord omdat ze er niet in kwamen. Ook vragen ze nog even aan haar zoontje of hij met z'n vader op een bepaalde foto stond. Omdat ze dit ook wel vreemd vond is ze maar mee naar achteren gegaan om te kijken wat ze aan het uitspoken waren. Uiteindelijk op mijn advies de laptop maar meegenomen.

  Het is een Windows XP computer. Is er op een of andere manier te bekijken of er onlangs data is gekopieerd naar een externe harde schijf? Ik heb al behoorlijk gezocht op internet maar kan op deze vraag geen antwoord vinden.

  Alvast dank voor jullie hulp.
 • Vind het maar een raar verhaal, als stroom adapter kapot is neem je toch alleen de stroom adapter mee of je schrijft op wat er op je stroom adapter staat en voor welk merk het is.

  Weet eerlijk gezegd niet wat ik van je verhaal moet vinden
 • Laptop startte soms wel op, soms niet. Dus heeft de laptop een tijd op zolder gelegen. Nu de andere laptop gisteren was gecrasht wilde zoonlief graag zsm een oplossing. Adapter kon ze zo snel níet vinden, dus laptop maar meegenomen.

  Is toch raar als ze dan vragen naar een foto die níet verschijnt bij het opstarten? Dit is een serieuze vraag. De meeste Windows vraagstukken kan ik zelf oplossen, maar hier kom ik niet uit.

  Dus zou graag willen weten of er een manier is om te zien of er iets gekopieerd is. Graag jullie hulp.

  Groeten, Johan
 • Kijk dan maar eens in de logboeken.
 • Om een adapter te testen, hoef je niet iemands bestanden in te zien. Dus erg dubieus wat ze daar deden. Ze maken zo inbreuk op jouw privacy. Niet meer naar die zaak gaan.
 • is je vriendin erg knap? Misschien wilden ze wat foto's van haar ontfutselen! Of data gekopieerd is, kan je niet zien wanneer je geen teracopy of soortgelijk programma hebt geïnstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.