Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kerio onschuldig, Avast is de boosdoener

Anoniem
perloc
9 antwoorden
 • Dat gedonder met Avast!! Als Avast actief is en ik start mijn onschuldig programma op dat blokkeert die dat programma met de mededeling dat hij een "suspisious program" aan het analiseren is.
  Nu dat blokkeren gaat wel heel erg ver! Zover zelfs dat alleen een harde reboot (dus een paar seconden op de uitknop drukken en dan weer drukken om te booten) de compuyter tot de orde roept. Ook een CNTL+Alt+DEL (Windows Task Manager) kan dit geblokkeerde programma niet sluiten.
  Dat is een heel vervelende konsekwentie: mijn programma is niet te gebruiken en kombinatie met Avast!!
  Ik dacht dat Avast een virus checker was, maar dat gaat nog veel verder.
  Hier is totaal niets aan te doen.

  Ik kan natuurlijk een ander virus programma installeren maar dat lost dit probleem niet op: EstNet (zo heet mijn programma) + Avast werkt niet!
  Avast moet van mijn programma afblijven!!!

  perloc
 • Als ik het goed heb , kan je dat programma uitsluiten van scannen of detecteren via Avast instellingen / algemene uitsluitingen / bestandspaden .
  Dit toch voor de meest recente engine.
 • ach, ik doe het al jaren met avg free en windows firewall, kommet regelmaat in de krochten van het grote www, en nooit tegen een groot probleem aangelopen. waarbij gezegd moet, dat ik wel met alert verstand probeer te surfen….
 • Eddy X/derkdejong: natuurlijk, natuurlijk, maar daar gaat het niet om.
  Mijn programma beheert de gegevens van 10duizenden patienten in een database. Als het wordt geaccepteerd gaat het draaien in het ziekenhuis in een netwerk. Dus databases op de server, en tientallen computers daarop aangesloten. Stel dat ze allemaal Avast gebruiken……..
  Daar zit ik!! Wat moet ik zeggen? Jullie moeten geen Avast genruiken want dan werkt mijn programma niet????

  perloc
 • Eddy X/derkdejong: natuurlijk, natuurlijk, maar daar gaat het niet om.
  Mijn programma beheert de gegevens van 10duizenden patienten in een database. Als het wordt geaccepteerd gaat het draaien in het ziekenhuis in een netwerk. Dus databases op de server, en tientallen computers daarop aangesloten. Stel dat ze allemaal Avast gebruiken……..
  Daar zit ik!! Wat moet ik zeggen? Jullie moeten geen Avast gebruiken want dan werkt mijn programma niet????

  perloc
 • tja, dat plaatst het probleem toch een beetje beyond my reach…. :cry:
 • Gaat ook boven mijn petje :D
  Enige wat ik kan bedenken, is dat jouw programma als "false herkend " in de database van Avast terecht zou komen.
  Hoe je zo iets voor mekaar krijgt, k'zou't nie weten.

  Edit :
  Ik ken helemaal niets van programmeren of virusscanners; maar nu had ik het idee dat een virusscanner bedreigingen o.a. herkent door de benaming van een uitvoerend programma, b.v. abc.exe .
  Op het moment dat avast alarm slaat; geeft deze dan ook de naam ervan.
  Naam van het uitvoerend bestand veranderen, zou een mogelijke oplossing zijn.
  [i:f2801856f7]Een poging waard[/i:f2801856f7]
 • Eddy X: Dat is inderdaad het proberen waard. Maar helaas te laat, want ik heb voor ik dit las, Avast verwijderd en MS MSE gedownload en geinstalleerd. Geen probleem hiermee.
  Maar ik zal het in ieder geval in gedachten houden! Goede tip!
  Bedankt.

  Bijdeweg, dat MSE ziet er betrouwbaar uit! En is niet zo opdringerig als Avast met elk moment van allerlei, vaak onnodige mededelingen rechtsonder in de hoek. Dat haalt me maar uit mijn konsentratie.
  perloc
 • Weet niet hoe groot het programma is dat wordt gedetecteerd door avast!, maar ik zou als het kan ook eens controleren op www.virustotal.com of andere programma's dit ook detecteren.

  Als je zeker weet dat je niets meer wijzigt aan het programma kan je contact opnemen met alle AV bedrijven die het detecteren. Maar ze zullen je waarschijnlijk aanraden om gebruik te maken van een digital signature om detectie in de toekomst ook te voorkomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.