Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton en McAfee

Anoniem
Longthing
3 antwoorden
  • ik heb Norton Antivirus op mijn computer. Is het zinvol om daarnaast ook McAfee te instaleren. Of geeft dit onderling conflicten ?

  • NOOIT 2 virusscanners naast elkaar installeren! De resident scanners die op de achtergrond draaien (kijk naast je klok) gaan elkaar dan bijten en dat geeft alleen maar een hoop ellende. Daarnaast mag je aannemen dat beide scanners hun werk goed genoeg doen om een hoop virussen tegen te houden (ALLE virussen is imho onmogelijk) Persoonlijk heb ik een lichte voorkeur voor Norton (hangt iets minder in de systeemprestaties) maar Mcafee is vast ook een errug goed pakket. Zelf gebruik ik Antivir 6, wat je gratis kunt downloaden en gebruiken!

    http://www.free-av.com

    Nou is een antivirus pakket natuurlijk altijd afhankelijk van de gebruiker. Maw, kijk goed uit je doppen wanneer je een mailtje met een vreemde attachment ontvangt. Stel je systeem correct in (persoonlijk ben ik niet zo Microsoft-minded; ik gebruik bijv. geen outlook express en da's weer een Achilleshiel minder…) Draai ook regelmatig (1x per week of anders zo vaak als er een nieuwe uit komt) een virusdefinitie update. Wanneer je met oude definities zit, kan je scanner natuurlijk niet beschermen tegen de laatste virussen…
  • Je kunt Norton en McAfee niet naast elkaar draaien. Als je McAfee wilt installeren naast Norton geeft McAfee aan dat het alleen wil installeren als Norton verwijderd wordt.

    (en dan maar zeggen dat MS een monopoly-positie probeert te behouden. Van MS mag je tenminste nog Linux en Windows naast elkaar op je systeem hebben… :wink:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.