Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Gehele surfgeschiedenis in verborgen bestand op harde schijf

Anoniem
Bassieb
8 antwoorden
 • Misschien is het voor de meeste mensen oud nieuws, maar voor mij was het dat niet.
  Ik las in NRC Handelsblad van maandag een artikel over het bestand 'index.dat'. Dit bestand staat op de harde schijf van computers met Windows. Het is niet te zien, ook niet als je aanvinkt dat Windows verborgen bestanden moet weergeven. De enige manier om het te vinden vanuit Windows, is door te zoeken op 'index.dat', wanneer je het eenmaal hebt gevonden, kun je het echter alleen op omslachtige wijze verwijderen. In het bestand staan alle sites die je ooit op die computer bezocht hebt.
  Mensen die waarde hechten aan privacy vinden dit misschien wel nuttige informatie. Vandaar dat ik het hier even post.

  Op de volgende site is er meer info te vinden (met links naar het originele artikel van de persoon die het bestand vond, 'The Riddler').
  http://www.netkwesties.nl/editie19/artikel1.html

  _________________


  [ Dit Bericht is bewerkt door: Count Uilesnor op 2002-02-12 11:20 ]
 • Dat is al langer bekend.
  Ik kan die bestanden gewoon in de verkenner zien.
 • Ik begrijp het niet helemaal. Ik kan het bestand index.dat gewoon zien en bij mij is ie niet groot. Kan het lezen via word.

  Jan R.
 • ik ook
 • maar toch… wie weet wat microsoft hier allemaal mee doet.. en ik las in het artikel dat zon bestand wel vele honderde mb's kon zijn…. nou lekker dan :cry:
 • Microsoft doet er niets mee, stelletje paranoia's… :grin:

  Gewoon af en toe even opnieuw opstarten in MS-DOS en in C:Windows een deltree tempor~1 doen, als je daar echt van wakker ligt.

  Succes, Ton
 • Misschien denk ik te simpel, maar ik open index.dat altijd in het kladblok, selecteer alles wat er in staat en wis dat, vervolgens sla ik het lege index.dat weer op. Klaar is Kees (Ron) volgens mij.

  Ron
 • Inderdaad dacht ik te simpel, in Windows ME werkte dit wel, dat heb ik net nog een keer getest, maar in Windows XP gaat het niet meer zoals ik in mijn posting hierboven schreef, da rotzakken van Microsoft hebben dit dus aangepast! Kun je nagaan hoe graag ze alles van je willen weten!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.