Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

iemand gebruikte mijn hotmailaccount

Anoniem
ragruijters
3 antwoorden
 • Iemand heeft een hotmailaccount van mij "gehackt" en er vervelende berichten mee verstuurd. Dom genoeg heeft hij/zij de verzonden berichten opgeslagen in de map "verzonden emails". Kan ik nog achterhalen vanaf welke computer dat gebeurd is?
  Hoe zit het met de strafbaarheid hiervan? Valsheid in geschrift? Jezelf uitgeven voor iemand anders?
 • Als de verzonden berichten in de map op jouw computer staan zijn ze ook verzonden vanaf jouw computer. Om een hotmail account te hacken heb je nl. niet de computer van de eigenaar van het account nodig, en dan zullen de berichten via een andere computer verstuurd worden. Dus of iemand heeft achter jouw computer gezeten, of je hebt een Trojan/backdoor opgelopen. Scan je systeem met een up-to-date virusscanner.
  Succes, Noztra.
 • [quote:76696dc210]
  Op 27-02-2002 0:00, schreef NoZtra:
  Als de verzonden berichten in de map op jouw computer staan zijn ze ook verzonden vanaf jouw computer. Om een hotmail account te hacken heb je nl. niet de computer van de eigenaar van het account nodig, en dan zullen de berichten via een andere computer verstuurd worden. Dus of iemand heeft achter jouw computer gezeten, of je hebt een Trojan/backdoor opgelopen. Scan je systeem met een up-to-date virusscanner.
  Succes, Noztra.
  [/quote:76696dc210]

  Hotmail heb je vaak niet via een pop3 server en de verzonden berichten kan je opslaan en vanaf elke pc lezen (als je inlogt, en tot een bepaalde opslagcapaciteit)

  Ik heb een keer een heel uitgebreid artikel gelezen dat een hotmail account te hacken is als de gebruiker ervan zelf is ingelogt. Dit is kort samengevat heel erg moeilijk en wil vaak niet in de korte tijd die mensen ingelogt zijn. Daarnaast was het een verhaal van 5 jaar oud en zal hotmail inmiddels wel een betere beveiliging hebben.

  niemand zal via een trojan inbreken en je hotmail account gaan gebruiken omdat hij dan nog je wachtwoord niet weet.

  Wat meer voor de hand ligt bij hotmail is dat je ergens ingelogt bent gebleven. Geef nooit ergens op dat het wachtwoord onthouden moet worden (ik heb het op mijn school meerdere newbies zien doen)

  En vergeet de strafbaarheid maar, in Nederland zal zoiets nog lang niet bestraft worden, misschien als je ernstige dreigbrieven mee gaat sturen of iets dergelijks (waarschijnlijk ook niet eens want je kan ook zelf een e-mail adres bedenken bij sommige mail-servers. als je dan ook nog gebruik maakt van 1 of meerdere proxies vinden ze je nooit), maar de verantwoordelijkheid van je hotmeel account ligt bij jezelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.