Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Firewall en RNAAPP.EXE

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Beste Forum lezers,

  ik gebruik W98 (NL-versie 4.10.98), IE5.5 (NL) met de meeste recente patches en updates (via de Windows update functie) en Norton Personal Firewall(NPF).
  Tevens is het Norton Antivirus pakket (NAV2001) geïnstalleerd en met de bijgewerkte virusdefinities (scan elke week en geeft aan dat er geen virussen gevonden zijn). NPF en NAV2001 gebruik ik tot volle tevredenheid al ruim een jaar. Ook test ik af en toe de PC op het ontvankelijk zijn van Trojan Horses en openstaande poorten. Die (externe) testprogramma's van Symantec en
  o.a. van http://www.dslreport.com geven aan dat alles goed is. De PC waar ik het over heb is de server van mijn thuisnetwerk.

  Doordat ik Norton Utilities (Norton Systemworks) elke week gebruik (controle op fouten,speeddisk, registercontrole, register optimalisatie e.d) is de PC mijns inziens "gezond".

  Ik heb verbinding (ADSL) met Internet, er treedt geen algemene beschermingsfout op e.d. Al met al, alles werkt prima alleen zeer rehelmatig een melding van de firewall (zo'n pop-up scherm waarin je o.a. kan aangeven "deze verbinding deze keer niet toestaan";).
  De laatste tijd krijg ik dus regelmatig de volgende melding van de firewall:

  Norton Personal Firewall heeft ontdekt dat Externe-toegangstoepassing
  probeert verbinding te maken met internet.
  Details:
  Toepassing: C:WINDOWSSYSTEMRNAAPP.EXE
  Lokale service: Uitgaande UDP op nbname poort (137)
  Extern adres 64.217.27.156

  Het IP-adres is elke keer anders bijvoorbeeld:
  209.213.228.110 , 1025 of
  65.93.163.116 , 1027
  213.122.178.111 , 1609
  12.84.13.220 , 1057
  etc… etc..

  Bij het invoeren van het IP-adres bij http://www.dslreports.com/tools kom ik o.a. uit bij: pc110.cpe2.cabletv.on.ca en andere ;dat zegt mij verder helemaal niets. Ook op Internet en bij diverse Forums vind ik het antwoord niet.

  Ik tast nog in het duister v.w.b. RNAAPP.EXE en ook die verschillende IP-adressen waar RNAAPP.EXE verbinding mee probeert te
  maken.

  Heeft iemand van het Computertotaal Forum enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn en hoe e.e.a. te verhelpen is?

  Bij voorbaat dank voor de reactie. Met vriendelijke groet,

  Dali
 • http://www.google.com/search?q=%22cpe2.cabletv.on.ca%22&hl=nl&filter=0
  ??
 • Rnaapp.exe is van de externe toegangsadapter. Het betreft hier "default outbound netbios" communicatie. Dit is nodig om het gebruik van "Netbios name service" en "Netbios datagram service" te gebruiken bij het delen van mappen en bestanden over het interne netwerk. UDP is een communicatievorm waarbij geen data pakketjes worden uitgewisseld maar slechts informatie. De netwerkadressen die je opgeeft zijn interne netwerkadressen, en daarvoor is dit verkeer ook bedoeld. Wil je er helemaal van af dan zou je bij het icoon netwerk (configuratiescherm) Bestands- en printerdeling voor Microsoftnetwerken kunnen uitschakelen.
  Heb je GEEN netwerk, dan moet je dit doen. Heb je wel een intern netwerk dan kun je deze communicatie gewoon toestaan, maar dan moet je ervoor zorgen dat bij TCP/IP–> gebonden aan de externe toegangsadapter op het tabblad 'Bindingen' de vakjes Bestands- en printerdeling… en Client voor Microsoft-netwerken NIET aangevinkt staan. Dit mag alleen bij de interne netwerkkaarten.
  Succes, Noztra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord