Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

instellen internet verbinding in win2000 via SmoothWall

Anoniem
Jiffy
2 antwoorden
 • Wie oh wie wil mij helpen ?!?!

  Ik heb het volgende ik krijg geen gedeelde internetverbinding aan de praat om het internetverkeer vanaf mijn win2000 pc via een netwerkje en een Smoothwall firewall te laten lopen.

  Via een 5 poorts switch is deze Smoothwall (firewall/router op Linux kernel) verbonden aan mijn pc. De Smoothwall is geconfigureerd en die werkt prima. Ik kan vanaf mijn win2000 systeem inloggen op de smoothwall via het netwerk met een TCP/IP.

  Als ik op "my networkplaces" klik dan verschijnt echter alleen de win2000 pc. Als ik een open LAN verbinding heb en ik kies voor "Add networkplace" en ik geef het IP adre svan de smoothwall op dan kan hij echter geen pc vinden.

  Als ik direct naar de "Internet Connection Wizard" ga en ik stel een internetverbinding via LAN in dan kan ik nog steeds wel via een soort "intranet" naar de Smoothwall pc. Als ik die smoothwall pc een internetverbinding laat maken en ik kies toets een url in om naar toe te gaan gebeurt er opnieuw niets.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen…
  wagterd
 • Heb je al geprobeerd om bij je netwerk eigenschappen als gateway de ip van je router(smootwall) computer in te vullen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.