Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Help zone alarm ?!

Anoniem
XPfrustratie
6 antwoorden
 • Ik heb na een crash zone alarm geïnstalleerd, maar ik begrijp niet hoe het werkt. Heeft iemand een handleiding hiervan of zoiets ?
  Soms begint er iets te knipperen. Moet je internet dan afsluiten ? Hoe zie of iemand inbreekt en wie ?

  gr.
  zon/wijn
 • Er is een beschrijving aanwezig op de site van Zonelabs, maar die is eigenlijk niet nodig. Op het moment dat je ZA hebt geinstallerd en er wil een programma het internet op, dan komt ZA met een melding welke applicatie het internet op wil. Je kan dan toestemming geven en aanvinken dat dit programma altijd het internet op mag. Kijk goed wat je toestemming geeft. Als het icoontje gaat knipperen in je systray, kan je erop dubbelklikken en zie je welke ipadres vanaf het internet op welke poort probeert kontakt te zoeken met jouw pc, niks aan de hand dus, want het is gedetecteerd door ZA. Tevens kan je vanuit dat venster meer info opvragen waardoor je doorgelinkt wordt naar de site van ZoneLabs en kan je verder kijken wat er op dat moment gebeurt is, onder andere welke poort het was en waar die poort voor dient. Als zorgvuldig bent met het toestemming geven aaan de applicaties ben je redelijk veilig en hoef je je geen zorgen te maken.
 • Er zit een handleiding bij het programma en een stap-voor-stap-tutorial.
  Ga er eens rustig voor zitten en lees alles door. Het programma is zo gemaakt dat het na installatie in principe gewoon goed werkt. Je hoeft dus niet internet af te sluiten of goed op te gaan letten, na installatie heb je een goed werkende firewall.
  De enige zaken waar je wel even aandacht aan moet besteden, zijn de momenten waarop ZA vraagt of een bepaald programma op internet mag. Dan moet je alleen toestemming geven als je weet dat dat programma op internet mag (dus bijvoorbeeld als je op de updateknop van je virusscanner hebt gedrukt). Bij programma's als internet explorer is het daarnaast wel handig als je aanvinkt dat het antwoord onthouden moet worden. Anders moet je namelijk iedere keer als je op internet gaat toestemming gaan geven.

  =>Bij bovenstaand antwoord ga ik ervan uit dat ZA in grote lijnen gelijk is aan ZA Pro, want die gebruik ik.

  Edit: Mijn antwoord is hier en daar wat dubbelop zie ik, dit komt omdat het bovenstaande antwoord er nog niet stond toen ik begon te typen :smile:
  _________________
  To me it would be an infinite satisfaction to believe that mankind will progress to such a pitch, that we should be looked back at as mere Barbarians. – Charles Darwin, 1860

  [ Dit bericht is bewerkt door: Count Uilesnor op 2002-04-26 13:06 ]
 • Bedankt allemaal, ik voel me een stuk veiliger !
 • Weet iemand het echte verschil tussen ZA freeware en ZA pro?

  Ik wil het niet aanschaffen als het niet nodig is.
 • Zone Alarm Pro heeft nog een Xtra trace functie.
  Maar voor de rest kweet nie….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.