Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kazaa: Benjamin virus

Anoniem
Longthing
11 antwoorden
 • Heb het Benjamin virus van Kazaa binnengehaald. :evil: :evil:
  Kazaa verwijdert.
  Maar mijn vraag is nu ofdat niemand nog een ander goed programma of site kent waardat je films en software kan downloaden???
  Voor audiofiles gebruik ik nu Audiogalaxy.
 • Weet er iemand ofdat die benjaminworm enkel via kazaa rondgestuurd wordt? Of zijn het alle file-sharing programs die besmet zijn?

  Zijn er eigenlijk al veel mensen die het virus hebben?
 • Ja, ik had'm ook…..al verwijderd….blijf gewoon bij KaZaA, als je
  de binnengehaalde bestanden maar effe scant voordat je er wat mee doet.
  En in andere p2p programma's zitten ook virussen en wormen,
  dus gewoon bij KaZaA houden….veel bestanden, en "geen" spyware.
  8)
 • Tja, 't is maar hoe je het bekijkt. De worm werd in het weekend ontdekt, veel AV-fabrikanten hadden pas maandag updates beschikbaar. Dus met "alles scannen" kom je er gewoon niet.

  Overigens is die opmerking dat Kazaa geen spyware bevat, wel grappig. Is Altnet helemaal langs je heen gegaan?
 • Ik was gisteren besmet met Benjamin. Na de update van Norton, en de scan stonden er ruim 1400 bestandjes in quarantine. Op de site van norton stond netjes hoe je een een regel uit het register moest verwijderen. Klaar. Kazaa heeft nu een 1.7 versie, waarmee besmetting moet zijn te voorkomen ??? Heeft iemand ervaring ?
 • :o Brigitte, KazaA heeft naar mijn ervaring het minste spyware op gebied van p2p, vandaar "geen" ook tussen aanhalingstekens stond….en dat scannen…..(daar kom je er niet mee) je zal wel moeten toch?
  Of wou je gaan voorspellen wélk virus, je wanneer zou gaan Dl, en welke patch je daarvoor zou moeten gaan aanmaken…… :lol:

  Nee, gewoon KaZaA-Lite, gaat best, virusje opgelopen?
  Niet janken…that's POTD! :P
 • Het gaat mij erom dat Altnet spyware reduceert tot een onschuldig kinderspeeltje:

  Los Angeles advertising software and design company Brilliant Digital Entertainment plans to use the Altnet network software that is bundled with Kazaa to build a distributed supercomputer for tasks such as weather- mapping and genome-cracking. It also plans to use the network as an alternative file-serving system for Internet ads or other content.

  BDE roept nu dat ze gebruikers een "vorm van compensatie" gaan geven en dat, voordat Altnet in werking wordt gesteld, je een schermpje te zien krijgt waarin een en ander wordt meegedeeld. Leuk bedacht, nu ze ontmaskerd zijn.

  Overigens gebruik ik geen P2P software, ik vind het te link, hetgeen maar weer is gebleken. Na email zal P2P een nieuw doelwit van virusschrijvers worden, zoals met alles dat door miljoenen wordt gebruikt.
 • Heb KaZaaLite ook eens en geinstalleerd en gezocht op "full downloader" en "installer". Je vindt dan honderden besmette bestanden.

  Symantec was vrij laat met een update. De eerst update kon je op 20-5 handmatig downloaden en was nog niet beschikbaar via LiveUpdate. Deze update werkte ook nog niet 100%. 2 van de vier bestandjes die ik binnenhaalde werden door Norton niet herkent, terwijl KAV deze er wel uitpikte.

  Op 21-5 's avonds laat kon je een nieuwe update downloaden. Deze herkende wel alle vier.
 • Is het niet zo dat het binnenhalen van virussen en wurmpjes met KAZAA het altijd VBS bestanden blijken zijn met dubbele extensies als naam.mp3.vbs.

  Ik heb in mijn windows directory het bestand wscript.exe hernoemt naar wscript.ekse
  Bij het dubbelklikken op een .mp3.vbs bestand krijg ik nu de vraag welk programma met dit bestand moet worden geopend. Nix geen vergissingen meer.

  Maar er zijn misschien meer truken? Voor scr en pif bestanden of zo?

  Zabadak
 • [quote:a7b9e94e4e="zabadak"]Is het niet zo dat het binnenhalen van virussen en wurmpjes met KAZAA het altijd VBS bestanden blijken zijn met dubbele extensies als naam.mp3.vbs.

  Ik heb in mijn windows directory het bestand wscript.exe hernoemt naar wscript.ekse
  Bij het dubbelklikken op een .mp3.vbs bestand krijg ik nu de vraag welk programma met dit bestand moet worden geopend. Nix geen vergissingen meer.

  Maar er zijn misschien meer truken? Voor scr en pif bestanden of zo?

  Zabadak[/quote:a7b9e94e4e]

  Nee, het kunnen net zo goed .exe bestanden zijn, en ze hebben lang niet altijd een dubbele extensie.
 • Dat klopt.
  Alleen dacht ik dat bij dubbelklikken van een exe bestand McAfee de boel tegenhield door alarm te slaan, net voordat het bestand werkelijke wordt geopend…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.