Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Paypal, veilig betalen via het internet???

Anoniem
Ruurd
8 antwoorden
 • Heeft iemand ervaring met paypal , het internet betalinssysteem, of weet iemand of het veilig is?
 • Onlangs werd mij ook gevraagd via PayPal een betaling in Amerika te doen. Aangezien onze vereniging alleen Via de giro (Postbank) werk heb ik deze vraag ook aan de Postbank gesteld, Hier bleek dat de Postbank niet met PayPal (samen) werkt. Men zij niets over het onveilig zijn hiervan. Dus mijn advies is vraag aan de bank waar jij via betaald of zij met PayPal werken zo ja dan moet dit natuurlijk ook veilig zijn.

  m.v.g. Jan
 • Ik heb er al meerdere betalingen mee gedaan. Gaat makkelijk en het is echt wel veilig hoor.
  Er stond laatst nog een artikel ergens dat internetbetalen veiliger is dan de meeste mensen denken.
 • Trouwens, als je een creditcard hebt kun je een account aanmaken op Paypal, dit heeft niets met je bank te maken.
  Je maakt eigenlijk een bankrekening aan bij Paypal, wanneer je iets koopt dan betaald paypal, zij brenen dit bedrag vervolgens in rekening op jouw creditcard.
 • Ook ik gebruik PayPal al een paar jaar voor internet betalingen. Als je een creditcard hebt is het erg gemakkelijk om iemand (vooral in het buitenland) op die manier te betalen. En geen hoge onkosten die banken/postkantoren bij internationale transfers in rekening brengen. Ik kan het aanraden.
  SjH.
 • Let wel op dat je de PayPal hebt met één L aan het einde, dat is degene die je zou moeten hebben. Is trouwens onlangs door eBay overgenomen.
  Sinds kort hebben ze ook een vestiging in Europ (van oorsprong Amerikaans).
 • Ik gebruik paypal ook al jaren.
  Je hebt inderdaad wel een credit card nodig.
  Super simpel, inloggen met je gegevens en betalen die hap.
  De betaling staat aan het einde van de maand netjes op je credit card afrekening.

  Een systeem is zo veilig als je het zelf maakt. Dat wil zeggen, ga zorgvuldig met je credit card gegevens om. Als je betaald via paypal weet de persoon aan wie je betaald nooit wat je credit card gegevens zijn, en dat is natuurlijk erg mooi! Gooi deze gegevens dus niet op straat, want als iemand jou nummer & verval datum heeft kunnen ze een boel ongein uithalen.
 • Je hebt geen creditcard nodig, je kunt ook bedragen overschrijven van je giro of bankrekening naar je paypal account en zodoende iets betalen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.