Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Er zijn nogal wat virussen actief momenteel geloof ik...

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik heb eigenlijk nooit echte 'goeie' virussen gehad (alleen van die suffe dingen die mijn startpagina willen veranderen enzo.). Nu heb ik er echter in een week tijd drie toegemaild gekregen. Van die Klez gevallen. Het lijkt alsof opeens veel in omloop zijn (misschien zijn die dingen ook vooral nogal in omloop bij de mensen waar ik in het adresboek sta).
  Ik zag dat ik de afzender niet kende en dat de subject in het Engels was, ik wist dus direct hoe laat het was. Om Norton te testen heb ik ze gewoon expres alsnog opengemaakt trouwens :D Heb ik eindelijk ook eens een virus, dan wil ik ook eens profijt van Norton hebben ;-) Dat leverde dus geen problemen op :-)
 • Tis wel een risico wat je neemt.
  Je weet nooit echt van te voren of Norton het des betreffende virus al detecteerd.
 • Vooral Sircam en w32.klez.h komen nu veel. De e-mail client op ons stagebedrijf was besmet. (meer dan 10.000 e-mail adressen) :evil:

  :evil: MajinBuu :evil:
 • En vandaag weer een…
  Begint routine te worden ;-)

  Je hebt gelijk, Ronald, maar mijn computer voert geen scripts uit (als het goed is) en ik save de bijlagen gewoon op mijn harde schijf, zodat ik ze daarna kan checken op virii. Ik gooi ze dus niet ongezien weg, maar ik open de bijlagen ook niet.
 • Je hoeft de bijlage nog niet eens open te maken lees hier maar:

  [i:bb41ebe36d]W32.Klez.gen@mm is a mass-mailing worm that searches the Windows address book for email addresses and sends messages to all recipients that it finds. The worm uses its own SMTP engine to send the messages.

  The subject and attachment name of incoming emails are randomly chosen. The attachment will have one of the following extensions: .bat, .exe, .pif or .scr.

  The worm exploits a vulnerability in Microsoft Outlook and Outlook Express in an attempt to execute itself when you open or even preview the message. Information and a patch for the vulnerability can be found at [/i:bb41ebe36d]

  Voor meer info:
  http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.klez.gen@mm.html

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Ja, maar wie zegt er dat C.U. Outlook gebruikt???


  Dat programma is zowiezo een kweekvijver voor virussen… Want hij opent (zelfs bij preview) een hele hoop virussen, niet alleen dit betreffende virus.
  Bedenk daarbij dat een hele hoop virussen zich alleen via het Outlook adresboek kunnen verspreiden en dat is voor mij genoeg reden om een ander programma te gebruiken :D
 • Gebruik zelf ook geen Outlook maar Pegasus. Maar veel bedrijven (waaronder mijn stagebedrijf) en particulieren gebruiken wel Outlook, vaak tegen beter weten in.

  :evil: MajinBuu :evil:
 • van nu.nl:


  [quote:2c6c9b8076]AMSTERDAM - Het Klez.H-virus heeft de twijfelachtige eer het meest verspreide virus aller tijden te zijn, menen Britse beveiligingsexperts. Daarmee verslaat het eerdere bekende virussen als het Sircam-, het 'I love you'-virus en Code Red.


  Eén op de driehonderd verzonden e-mailtjes bevat het Klez.H-virus. Dit komt neer op ongeveer 20.000 besmette mailtjes per dag. In twee maanden tijd heeft antivirussoftwarebedrijf MessageLabs meer dan 775.000 mailtjes met het Klez.H-virus onderschept.

  Het virus is alleen een bedreiging voor gebruikers van Microsoft Outlook en Outlook Express. De worm heeft maar liefst 18 variaties die als onderwerpregel kunnen verschijnen.

  De Klez.H-variant is een zusje van het Klez-virus dat voor het eerst in december 2001 opdook. De H-variant stuurt zichzelf door naar de personen in het Windows adressenboek. Daarnaast probeert het de antivirussoftware uit te schakelen. [/quote:2c6c9b8076]


  1 op de 300 mailtjes bevat het virus, 20.000 per dag :eek:

  Ik heb hem nog niet gehad :)
  Overigens krijg ik liever zo'n mailtje dan een HOAX zoals de laatste tijd ook rondgaat :evil:
 • En ik heb er vandaag weer twee binnengekregen :-D. Er is een grote groep mensen om me heen die elkaar allemaal aan het besmetten zijn geloof ik. Een vriend van me stuurt nogal eens massamailtjes (omdat 'ie geemigreerd is), ik vermoed dat ik daardoor steeds dit soort mailtjes krijg van onbekenden. Ik heb ook al niet zoveel zin meer om steeds weer terug te gaan schrijven dat ze geinfecteerd zijn. Aanvankelijk deed ik dat aldoor, met het advies iedereen in hun adressenboek even een waarschuwing te sturen, maar ik krijg er zoveel dat ik daar niet zo'n zin meer in heb. Als mensen na al die publiciteit nog niet weten dat een virusscanner geen luxe is…

  Overigens gebruik ik inderdaad outlook, hoewel ik weet dat dat een groot risico is. Waarschijnlijk moet moet ik een keer goed besmet raken om mijn overdreven gevoel van veiligheid wat te temperen ;-)
  Nee, maar ik weet wel dat het vrij suf wat ik doe. Ik wilde alleen wel eens weten of ik nu eindelijk ook eens een virus had gekregen. Die hele ILOVEYOU en Kournikova-besmettingen zijn compleet aan mij voorbijgegeaan, vandaar mijn nieuwsgierigheid.
  Ik zal een dezer dagen eens gaan kijken naar een ander mailprogramma, dat lijkt me wel zo verstandig. Ik vraag me alleen af of er ook andere programma's zijn die hotmail kunnen gebruiken(????). Meestal kan dat toch alleen met POP3 e.d.?
 • Ik heb eigenlijk nooit echte 'goeie' virussen gehad

  oke als je er 1 wilt dan kan je die gratis van mij krijgen :lol:
  dan kan je een nieuwe chip kopen voor je moeder bord
 • @Count Uilesnor,

  Ook met IncredImail ( www.incredimail.com ) kun je een hotmail account gebruiken. Alleen het overstappen op een ander e-mailprogramma is wel leuk voor je omgeving (omdat virussen vaak geschreven zijn om zich via Lookout :evil: te verspreiden) maar zelf schiet je er niet zoveel mee op, omdat je ze wel binnen blijft krijgen.
  Zorg voor een goed Antivirus programma met e-mailscan en houdt dat up to date.

  Vandaag al twee keer Yaha virus mogen ontvangen, dus dat zal wel de nieuwe rage worden :cry:

  Grtz,
 • Nou ja, het wel prettig als het bijvoorbeeld een virus betreft dat je worddocumenten van de harde schijf gaat rondsturen.

  Wat voor chip had je op mijn moederboard gedacht te kunnen mollen dan, Music Freak?
 • er zijn virussen die in je bios chip kunnen dringen en zo een gedwongen bios flash maken, en beschadigen waardoor je je mobotje wel weg kan flikkeren…. :evil: :evil:
 • …maar dan zou ik eerst de moeite moeten gaan nemen om in mijn BIOS in te schakelen dat mijn BIOS overschreven mag worden, dat lijkt me wat veel moeite om een mobo te mollen. ;-)
 • ach laten we er maar niet te veel woorden vuil aanmaken. als die gozer denkt dat ie een hacker is, laat hem dan toch… :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.