Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

w32.klez.h tot vervelens toe!!!

Anoniem
Count Uilesnor
10 antwoorden
 • IK krijg al enkele weken, met enige regelmaat, mailtje van onbekende met het w32.klez.h virus. Ondanks dat de mailtje direct verwijderd werden ben ik toch eenmaal geinfecteerd. Kosten 4 uur om de schade te herstellen (mbh FixKlez.com). Inmiddels geupgrade naar McAfee 6.0 en weer helemal schoon. Maar…………………………….de rommel blijft komen. Vraag: kan ik hier iets tegen doen? Zo ja wat en hoe.

  Alvast bedankt voor jullie reacties.
 • kijk of je bijv, voordat je je mail met OE checked, een prog zoals mailwasher of eremove kan draaien.
  Hierme verwijder je mail op de server zonder het te openen of downloaden….

  t.
 • Heb je de persoon in kwestie al laten weten dat hij/zij besmet is met dat virus?
  Ik krijg dat virus ook heel vaak toegestuurd de laatste weken, ik heb er zeker al tien binnen. Levert door NAV eigenlijk geen problemen op.
 • Ik heb er ook last van, krijg het alleen steeds van een andere afzender die ik allemaal niet ken. Ik kan die afzenders dus niet eens blokkeren ofzo.
  Mijn vriendin haar computer is inmiddels zo ver@!%# :( dat Norton Antivirus niet eens meer te installeren is… Zij heeft ook last van die Klez
 • De afzender waarschuwen heeft bij Klez totaal geen zin. Klez gaat op zoek naar een willekeurig emailadres op de besmette PC en verstuurt mail uit naam van dat gevonden adres. Alle kans dat de eigenaar van dat adres niet eens besmet is.
 • Het blijft dus oppassen. Maar hopen dat iedereen er zorgvuldig mee omgaat dan houdt het wellicht binnenkort vanzelf op.

  Ik berijp dat er dus niet veel, zoniet niets, aan te doen is. Inderdaad is het mailtje iedere keer van iemand anders en een mailtje terug sturen is naar mijn idee ook niet de oplossing.

  We houden de mailbox met spannig (en mcafee) in de gaten.

  Dank voor jullie reacties. And keep clean!!!!!!
 • [quote:b6f80b5261="jvangastel"] And keep clean!!!!!! [/quote:b6f80b5261]
  Ja, net weer twee keer zo'n mailtje binnengekregen :roll:

  Dat dat virus niet het adres van de besmette persoon gebruikt is nieuw voor me. Ik wist niet eens dat dat kon. Het verklaart echter wel een mailtje dat ik kreeg van iemand anders, hij wees mij erop dat ik hem een mail had gestuurd die waarschijnlijk besmet was. Ik mijn computer nog eens online scannen omdat ik Norton niet meer vertrouwde ;-).
 • klez heeft zijn eigen smtp engine en "raad" zelf smtp servers.
  het spit alles adressen (outlook, ICQ, msn) door; pikt er een als afzender en stuurt zichzelf door naar de rest…

  gewoon een ongezonde paranoia aanhouden wat mail betreft dan kom je er wel…

  t.

  ps bij mij staat de score nu op 35 denk ik…
 • jeez, 35 das lekker, ik heb hem inderdaad ook al vaak gehad, maar je kunt er geen ene fuck aandoen, let op, als je Outlook gebruikt, je hoeft de mail maar 1x aante klikken, en je hebt hem al je krijgt dan een prompt window die vraagt om opslaan of openen, wat ik je aanraad is een firewall programmatje downen van Norton, daar zit vaak ook al een virusprogje bij, die ook automatisch binnenkomende en uitgaande mailtjes checkt, ik heb er veel gehad, en allemaal hadden ze een attachement met een grootte van tussen de 120 en 150 kb, dus krijg je een mailtje van iemand die je niet kent en er zit een file bij met deze grootte, wissen!!!
 • Ik zou mailwasher installeren.
  Die blokkert de mail en komt niet in je postbus.
  Ook geweldig tegen spammers
  Hier staat de link
  http://www.anycities.com/need/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord