Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Heeft W32.YaHa.f@mm.html schade aangericht op mij computer?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Vandaag heb ik mail ontvangen met het W32.YaHa.f@mm.html virus. Norton waarschuwde me niet. Omdat ik het mailtje al niet vertrouwde heb ik direct een online scan uitgevoerd, deze vond een trojan geloof ik (ik heb er geen log van). Het bleek dat het virus pas herkend werd door de update van 19 juni (ik update heel vaak, maar vandaag had ik het nog niet gedaan, ik ben niet iedere dag online).
  Virus verwijderd door die online scan.
  Maar nu vraag ik me af of dat ding nog iets op mij computer gedaan heeft. Hoe kan ik dat zien? Ik heb al in het register gecheckt of de op symantec genoemde registersleutel klopte. Deze was in orde.
  Nu vraag ik me alleen af of het wel klopt dat dat virus niets heeft veranderd op mijn computer. Op wat voor symptomen kan ik letten? Ik las dat het ding probeert virusscanners en firewalls te mollen, hoe weet ik of die van mij nog 'te vertrouwen' zijn?
 • Als je een onveilige mailer gebruikt (OE) is het soms voldoende om besmet te raken door alleen de preview-functie te gebruiken. Da's echter bij deze niet het geval, dit virus zul je toch echt uit moeten voeren. Als je dat niet hebt gedaan, is er niets aan de hand.
 • Mooi zo! Ik dacht inderdaad dat dat ding vanzelf uitgevoerd werd (zoiets meende ik te begrijpen van de symantec site), ik vond het al vreemd dat scr-bestandjes vanzelf uitgevoerd zouden worden. Die preview functie heb ik al uitgezet.
  Bedankt, ik ben weer gerust ;-)
 • Mocht het toch fout gaan, een removaltool is ook al voorhanden:

  http://www.bitdefender.com/html/free_tools.php

  Gtz Joop
 • dit virus is net een paar dagen uit, mocht je de liveupdate nog niet uit hebben gevoerd, dan vindt norton hem ook niet. check deze url voor meer info over het virus: htp://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.yaha.f@mm.html

  en doe in ieder geval ff de live update, en run de virusscanner even…

  misschien een aanrader voor iedereen die op de hoogte wil bliiven van virussen: http://computer.clubs.nl/antivirus
 • Weet iemand trouwens hoe het kan dat ik en anderen emails ontvangen waarin mijn emailadres (hotmail) staat (wat dus betekent dat mijn computer geinfecteerd is met dat virus) terwijl ik linux draai (wat niet geinfecteerd kan worden door dat virus)?
 • Lees even de beschrijving van het virus in de link naar symantec hierboven.

  Het virus zet willekeurig emailadressen die hij vindt op de besmette computer in het "from" veld. De "afzender" is dus zeker niet de echte afzender.
 • Ik doelde ook niet op de afzender. Ik heb een keer zo'n mail gekregen:
  [quote:c8720b776a]
  This message was created automatically by mail delivery software (Exim).

  A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients.
  This is a permanent error. The following address(es) failed:[Infected User's e-mail Address]

  For further assistance, please contact < postmaster@ >
  If you do so, please include this problem report. You can
  delete your own text from the message returned below.

  Copy of your message, including all the headers is attached[/quote:c8720b776a]

  Waarbij mijn emailadres of de plek van '[Infected User's e-mail Address]' staat.
 • [quote:03e3b09131="turbulence"]dit virus is net een paar dagen uit, mocht je de liveupdate nog niet uit hebben gevoerd, dan vindt norton hem ook niet. check deze url voor meer info over het virus: htp://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.yaha.f@mm.html

  en doe in ieder geval ff de live update, en run de virusscanner even…

  misschien een aanrader voor iedereen die op de hoogte wil bliiven van virussen: http://computer.clubs.nl/antivirus[/quote:03e3b09131]
  Nou,lekker is dat.
  Op die site die jij hier vermeld staat een link naar een programma dat je virusscanner kan testen.Wilde ik downloaden,maar er gaat telkens wat fout,dus ik dacht,laat dan maar.
  Nu ben ik een virusscan aan het doen en wat denk je:Virus found!En het virus is het programma dat ik net wilde downloaden.
  Het heet Eicar_test_file,en is Trend Micro Pc cillin is unable het te cleanen.
  Lekker!! :evil:
 • [quote:ff323ed8e1]
  Nou,lekker is dat.
  Op die site die jij hier vermeld staat een link naar een programma dat je virusscanner kan testen.Wilde ik downloaden,maar er gaat telkens wat fout,dus ik dacht,laat dan maar.
  Nu ben ik een virusscan aan het doen en wat denk je:Virus found!En het virus is het programma dat ik net wilde downloaden.
  Het heet Eicar_test_file,en is Trend Micro Pc cillin is unable het te cleanen.
  Lekker!! :evil:[/quote:ff323ed8e1]

  Dat is geen virus. Dat is een test bestand wat door virusscanners wordt gezien als een virus. Op die manier kan je je virusscanner testen.
  Informatie over dat bestand: http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.