Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Firewall van XP, wat is daar mis mee ?

Anoniem
+jaap+
3 antwoorden
 • Ik heb al diverse firewalls geprobeerd, Tiny, zonealarm, Norton en Panda. Met de meeste firewalls kreeg ik de indruk dat mijn systeem er trager van werd. Nu van een kennis gehoord dat de XP firewall van MS best wel goed was. Ik heb hem geprobeerd, en ook bij grc.com wordt angegeven dat ik onzichtbaar ben. Is deze bij voorbaat slecht omdat hij van M$ :lol: komt, of is er een andere reden dat ik weinig positiefs van deze firewall hoor.
  Wie weet er iets zinnigs over te zeggen?
  Jaap
 • Firewall van XP is een poortblocker en dus geen echte firewall. Alles wat op je computer zit, kan vrijuit naar buiten. Dat vinden de makers van trojans en spyware waarschijnlijk erg prettig.
  Als je op grc bent geweest zul je gezien hebben dat er een enorme keuze aan gratis firewalls is. Als ik je er eentje mag aanraden: http://soho.sygate.com/free/default.php

  Grtz,
 • De firewall van XP kent volgens een artikel van een paar maanden terug in de CT (Computer Techniek) ook een behoorlijk veiligheidsrisico, nl. dat zonder dat je het in de gaten hebt, bij gebruik van bepaalde applicaties poorten worden opengezet. Veel schijnveiligheid dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.